čtvrtek 28. října 2010

Fotbal: V dohrávkách bez bodů


Na státní svátek 28.10.2010 jsme nejen vyvěsili státní vlajky, sledovali televizní pořady věnované dávné historii vzniku naší republiky, navštívili příbuzné a známé nebo nějaký ten market, ale také jsme se věnovali sportu.  Naše „áčko“ a žáci dohrávali zápasy odložené před časem kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám a dlužno říci, že i přes nulový bodový zisk to nebylo tentokrát „na ručník“, ale opět se zablýsklo na lepší časy.
Přestože byl volný den, řada našich hráčů i funkcionářů měla den pracovní, a tak se Karlové museli rozdělit, aby měl kdo koučovat oba týmy. Karel Kučera vedl naše mužstvo v Oblekovicích v zápase okresního přeboru mužů a Karel Hala zavzpomínal na nedávnou dobu a vedl žáky v zápase okresního přeboru v Blížkovicích.


OP: IE Znojmo B- Božice 3:1 (1:0)
28.10.2010 ČT st.sv 10.15 HR: Šrámek AR: Maar, Hačecký
Bez zraněných a pracovně zaneprázdněných hráčů jsme na hřišti v Oblekovicích zanechali dobrý dojem a jenom shoda nešťastných náhod nás připravila přinejmenším o cenný bod. Krajní zálohu tentokrát obstarali David Mareš (odvedl solidní výkon a v zápase odevzdal všechny síly) a Marian Vávra. V prvním poločase jsme se ale spíše bránili a domácí svůj tlak korunovali vedoucí brankou. Ani úvodní část druhé půle nám nevyšla a po zmatku v naší obraně a zbytečné chybě jsme prohrávali v 50.minutě 2:0. Poté sáhl trenér Kučera k přeskupení našich řad, Jara Jandásek šel do útoku, prohodil se Tapšík i David Švestka a najednou bylo na hřišti úplně jiné mužstvo. Byli jsme od této chvíle lepším mužstvem a zaslouženě jsme snížili na 2:1. To pohotový Honza Kudlička dorazil do branky míč, který domácímu gólmanovi vypadl z rukou po střele Patrika Šotkovského. Hráli jsme fakt dobře a vyrovnání viselo ve vzduchu, Jarova stoprocentní šance skončila na tyči. Studenou sprchou pro nás byla standardní situace domácích, po níž se stav změnil na 3:1. Vyčerpaného Mareše vystřídal Tomáš Rauš, ale na skóre už se nic nezměnilo. Přesto jsme neodjížděli se sklopenými hlavami. Dík patří i dalším náhradníkům Marku Zifčákovi a Mirkovi Koláčkovi, kteří byli připraveni na lavičce, ale na hřiště už se nedostali. Naši hráči dokázali, že fotbal hrát nezapomněli a že v závěrečných zápasech ještě svým soupeřům ukážou.


OP žáků: Blížkovice - Božice 2:0 (1:0)
28.10.2010 ČT st.sv 12.30 HR: Laštůvka
Daleka cesta, hezký sportovní areál a střelecká nemohoucnost, to byly znaky předposledního podzimního utkání našich žáků. V brance s Lukášem Svobodou sehráli naši žáci vyrovnaný zápas. Trojice hbitých hráčů Blížkovic trápila naše zadní řady po celý zápas a z přečíslování naší obrany padly obě branky. Škoda, že se náš tradiční úspěšný střelec Sláva Urban pohyboval buď v odmávnutém ofsajdu, nebo se netrefil. Takto jsme vyšli gólově a nakonec i bodově naprázdno.

O víkendu se hraje kompletní 13.kolo:
OP: Božice A - Dobšice B 31.10.2010 NE 14.00 HR: Fouček AR: Šťáva, Valenta
IV.C: Vel. Karlov - Božice B 30.10.2010 SO 14.00 HR: Fojtík
OS.B dorostu: Božice - Višňové 30.10.2010 SO 14.00 HR: Maar
OP žáků: Mramotice - Božice 31.10.2010 NE 12.00 HR: Svoboda P

                                                                                                            Připravil (lan) a jeho informátoři

Žádné komentáře:

Okomentovat