neděle 8. května 2011

Fotbal: V Bohuticích jsme nezklamali



Další důležitý bodík přivezli naši fotbalisté z hřiště Bohutic. Pravdou sice je, že bychom si zasloužili body všechny tři, ale nakonec jsme byli rádi i za ten jeden. „Bé“týmu došel  – dalo by se říci, že již tradičně – ve 2. poločasu dech. Dorostenci momentálně válí a velmi příjemným překvapením je úspěšná vítězná šňůra našich žáků. Však taky jejich trenér Roman Himal zářil spokojeností.



OP
Bohutice – Božice „A“ 1:1 (0:0)
NE 8.5.2011, 16.30 h, HR: Novák  J., AR:  Černý D.,  nedelegován
Bez několika hráčů základní sestavy jsme zahájili zápas ve velkém stylu a celý 1. poločas jsme byli jasně lepším týmem. Škoda jen, že jsme svou převahu nepřetavili aspoň ve dvě branky. A že těch příležitostí bylo: do 5. minuty je měl Marian a Jara, ve 12. minutě z přímého kopu Tomáš Polický (střele chyběla větší razance), Míša vybojoval roh a v 17. minutě „vytáhl“ rozhodčí faul na Michala na hranici vápna. Přímý kop zahrál výborně David Švejdík, ale bezchybný domácí gólman jej chytil do koše. V 21. minutě se do přesného centru Mariana položil hlavou Tomáš Polický, ale gólman opět bravurně zachránil. Kolem 23. minuty jsme to točily před brankou domácích, střelu zkusil Honza, ale šla nad. V té době se hrál pohledný fotbal, hlavně pak z naší strany. Chybělo jen jedno, góly! Dezorientovaní domácí nabízeli prostor na své polovině našim, ale ani Honza, ani David Hostínek nebyli úspěšní. Náš tlak sílil a do šancí nás posílal především nejlepší hráč na hřišti David Švejdík. Řadu střeleckých pozic zkoušel jara, ale neujala se tentokrát žádná. Ojedinělý útok Bohutic likvidoval dvakrát bravurně Ivo Urban.. Pěkný moment nám nabídl v 37. minutě Jara Jandásek, ale jeho sólo od poloviny hřiště gólman vychytal. Jediné nebezpečí domácích představoval hráč č. 7 Petr Holík, ani on však nebyl v 1. půli úspěšný. Pěknou akci v podání Honzy a jary jsme viděli ve 41. minutě. Nepotrestaný zůstal zákrok na Jary, střely Davida Švejdíka i Honzy šly mimo. Zatrnulo nám ve 44. minutě, ale Holíkova střela šla opět těsně vedle.
Na začátku 2. poločasu pokračoval náš tlak, ale z naší hry se trochu vytratila pohoda. To vycítili domácí a začali se víc osmělovat. hrálo se víc ve středu na vysoké nakopávané míče, což nám tak úplně proti robustním hráčů Bohutic nesedělo. Další krásný moment nám přinesl tah Honza – Marian – zakončený bombou Tomáše Polického (možná bylo vhodnější přihrát volnému Jarovi), kterou domácí brankář vytáhl nad. Nepříjemná byla 60. minuta, kdy byl tvrdě atakován blízko naší střídačky Michal, ale pokračoval ještě ve hře. Od 61. minuty však zesílil tlak domácích, první přímý kop Ivoš vyřešil, stejně jako o minutu později šanci Holíka, který se nebezpečně (bez povšimnutí naší zálohy) posunul dopředu. Podobnou akci tentýž hráč zopakoval v 67. minutě: jeho přesná tvrdá střela ze střední vzdálenosti rozvlnila síť naší branky, a tak jsme najednou zcela nezaslouženě prohrávali 1:0. Samozřejmě, že se to odrazilo na psychice našich hráčů a chvíli to s námi vypadalo zle nedobře. Trenér to řešil vystřídáním Honzy Kudličky, což hráč nesl dosti nelibě jako nespravedlnost. Až v 71. minutě jsme se opět dostali do akce, nešly nám však přihrávky „do nohy“. Bomba Patrika Šotkovského potěšila, závary Bohutic však pokračovaly. V 75. minutě ztratil jinak výborný David Hostínek zbytečnou kličkou v obraně míč a následný faul mu vynesl žlutou kartu. Až v 80. minutě se vrátily výrazné šance na hlavu Jary Jandáska. V 85. minutě byl faulovaný výborný Michal Topolčan, míč si k přímému kopu postavil Tomáš Polický a nádhernou přesnou střelou vyrovnal na 1:1. V 87. minutě přišel na hřiště Svaťa Nevěčný a vůbec se nenudil, podobně jako celý náš tým, neboť domácí se ještě pokusili zápas rozhodnout, a to i za cenu přifilmovaných následků vzájemných soubojů. Naši hráči však zasloužený nerozhodný výsledek uchránili.
Sestava: Ivo Urban (bezchybný) – David Hostínek, Patrik Šotkovský (výborný), David Švejdík – Josef Šprencl –  Tomáš Polický  (osa Paťa – Pepa – Poli – základ našeho úspěchu) – Petr Horký, Jan Kudlička (David Mareš), Michal Topolčan (Svaťa Nevěčný) – Jaromír Jandásek, Marian Vávra. Trenér Jan Kudlička st. Připraven ještě David Švestka. Z různých důvodů se omluvili: Roman Šebela, Michal Tapšík, Pavel Ležák a Aleš Žák.


IV. C
Božice „B“- Krhovice  0:3 (0:0)
So 7.5.2011, HR: Nikolai P
V první půli jsme hráli rovnocennou partii, ve druhé jsme byli nuceni postupně střídat a postupně jsme taky inkasovali. Tímto výsledkem jsme se uhnízdili až na samém dně tabulky. Snad jsou před námi ještě světlejší chvíle.

Dorost – OS „B“
Božice – Olbramovice 8:1
So 7.5.2011, 14:00 h, HR:  Nikolai P


 
Branky: Egner Evžen 3, Krupica Petr, Svoboda Lukáš, Vávra Marian, Čížek Rudolf, Chrenovský Zdeněk - Buriánek Daniel
Žáci
Prosiměřice - Božice 1:2 (0:1)
Ne 8.5.2011, 14.30 h, HR: Fiala T
Byli jsme v tomto utkání o něco lepší a zaslouženě jsme šli do kabin s vedením 0:1, Domácí sice vyrovnali, ale naši žáci si druhou brankou pojistili zasloužené a velmi cenné vítězství. naš branky dali Roman Šob a Sláva Urban.

MSŽD  sk „D“
Božice – Mor. Budějovice 1:5
Ne 8.5.2011 v 16:00 hod , HR: Kůrka, AR: Krula, Balík
Domácí jsou v krizi, což se projevuje, jak na předvedené hře, tak i na výsledcích. Momentálně patří Božicím 4. místo s 19 body (28:18), před nimi jsou soupeřky z Mor. Budějovic s 26 body a za nimi Rapotice s 10 a Ivančice s 1 bodem (6: 99).

                                                                                                          Ladislav Nevrkla

4 komentáře:

  1. Zdravim z Bohutic,no píšete tu o vyrovnaném utkáni,ale my jsme byli jasně lepší,a váš brankář vám vychytal dva body,i když dostal branku z dost velké dálky,přesto byl hodně dobrý,tak jak náš brankář. Znám M.Urbana a tak se dal v jeho stopách,je fakt dobrej,i když jsem z Bohutic tak ho chválím,jen tak dál,ať se mu daří, a vy ať se udržíte v okresnim přeboru. Pavel T.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak si dovolím trochu oponovat. Nezaujatě si myslím, že Božice byli v prvním poločase daleko lepším týmem než domácí. Ve druhé půli se však přestali soustředit na hru a zase hřiště ovládali domácí. Takže ve finále je remíza asi spravedlivým vyjádřením tohoto utkání...

    OdpovědětVymazat
  3. Jako hráč Bohutic musím říct, že v první půli nás Božice přehrali ve všech směrech,mel jsem ten pocit z toho jako by Božice hrali doma a my venku.Druhá polovina byla vyrovnanější,ale s naší střeleckou nemohoucností se nedalo ani nic jineho čekat.Karel Br.Bod za utkání byla pro nas výhra.

    OdpovědětVymazat
  4. Božice - IE Znojmo B 1:2. Více dnes večer! (lan)

    OdpovědětVymazat