neděle 15. května 2011

Tržnice: Čerstvé kravské mléko v Božicích


Farma Klíč provozuje již nějaký čas (tuším, že víc jak rok) svůj výdejní automat čerstvého kravského mléka. Každý den si zde může každý v době od 7 do 17 hodin natočit potřebné množství čerstvého plnotučného mléka.


Že je otevřeno, zjistíte již u silnice (blízko cenné božické památky „bílého“ pískovcového kříže) z Božic na Mackovice, pokud je otevřená vstupní brána. Mléko si natočí každý sám do vlastní nádoby, ale poslední dobou můžete mít štěstí a na výdejním místě najdete připravenou lahev. Můžete ji použít zdarma!
Chov červenostrakatých krav na farmě Klíč čítá aktuálně 88 volně ustájených krav. Jejich užitkovost je 23 litrů na dojenou. Tak neváhejte a přijďte vyzkoušet čerstvé mléko roboticky dojené. Přijďte pěšky, na kole, autem, či jiným dopravním prostředkem. V Božicích jsme přece zvyklí udělat trošku víc kroků, když se chceme dostat z jedné místní části do druhé. Krávy, ani robot za námi do centra obce přijít nemůžou!
                                             (lan)



3 komentáře:

  1. Tento týden vyšel článek o farmě Klíč v regionálním týdeníku Znojemsko. Musím jenom potvrdit, že mléko z této farmy nemá chybu a taky musím potvrdit Markovo doporučení: Žádné převařování: Pijme toto mléko tak, jak nám je automat natočí. A to pěnění není zase tak hrozné :-)! Snad jen ta příjezdová komunikace ...
    (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Mleko bez chyby.
    Jezdim za nim 18 km - stoji to za to.
    100% uspech.

    OdpovědětVymazat
  3. Mléko super, stavuji se pro něj, když jedeme z Brna do Znojma. A doporučuji nepřevařovat, tak je nejlepší. Ale to je na každém.

    OdpovědětVymazat