pondělí 30. května 2011

Obec: Časy se mění

Občan má ve své obci žít v klidu a spokojeně. Ke spokojenosti potřebuje fungující samosprávu doplněnou funkční státní správou. Věci kolem sebe má vnímat spíše pozitivně, a pokud ho něco neuspokojuje, má možnost obrátit se na volené orgány obce, aby mu pomohly, upozornit na problém, dokonce může nabídnout i řešení a pomoci ho uvést v život.


Určitě si pozorně všímáte, co se kolem vás děje, co se mění. A tak byla nedávno doplněná zcizená informační tabule na křižovatce před přejezdem Naučná stezka „Údolím lásky“, na řadě míst v obci byly z prostředků DSO Niva pořízeny a instalovány nové plastové odpadkové koše (snad vydrží v této podobě minimálně tak dlouho jako ty předchozí kovové, které před léty vyrobili šikovní božičtí chlapi pracující v rámci veřejně prospěšných prací) a dnes jsem si všiml nové informační tabule na křižovatce před školou, která nahradila povětrnostními podmínkami i vandaly poškozený namalovaný plán obce, jehož autorem byl zesnulý pan Vladimír Mašek. Hledá se také nejvhodnější řešení s přeplněnými kontejnery na tříděný odpad, minimálně pro blížící se letní měsíce. „Súska“ minulý týden provedla opravu průtahu obcí od Hrádku po křižovatku u sýpky. Zkrátka stále se něco děje a je důležité, že to není jenom ve sféře sportu a kultury (zde je život Božic poměrně bohatý), ale i v úpravě obce. Škoda, že stále ještě není rozhodnuto o zahájení 2. etapy budování kanalizace, protože všichni víme, že na její budoucí dokončení je vázáno zahájení prací na obnově místních komunikací – silnic i chodníků.
Nová aktuální informace se dnes objevila na úřední tabuli a na webových stránkách "Obec Božice":
"Výzva pro vlastníky křížů, sousoší a kapliček" viz
http://www.bozice.cz/uredni-deska/vyzva-pro-vlastniky-krizu-sousosi-a-kaplicek/. Tomuto tématu budeme brzy věnovat samostatný materiál.

                                                                                                              Ladislav Nevrkla







8 komentářů:

  1. Jednota Božice mění prodejní dobu:
    pondělí – pátek 5:00 – 12:00 16:00 – 17:30
    sobota 5:00 – 9:30
    neděle 6:30 – 9:30
    Více na webu obce. (lan

    OdpovědětVymazat
  2. Ale odkdy to má platit? Dnes - 6.6. - bylo odpoledne zavřeno a cedule na dveřích hlásí: pondělí 5:00 - 12:00 a víc nic! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Čestné uznání v soutěži Vesnice roku
    I letos se obec Božice zapojila do soutěže vesnice roku. Hodnotící komise krajského kola navštívila naši obec v úterý, dnes byly zveřejněny výsledky. Božice obdržely čestné uznání za obnovu kina. Jak uvádí ve Znojemském deníku místostarosta Jiří Čada: „Soutěže se účastníme pravidelně. Letos jsme porotě představili hlavně kulturní život v obci. Kino už asi deset let opravuje místní nadšenec. Promítá i pro školu a školku, pořádá besedy či adventní koncert.“ (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Stavební úřad Hrušovany n.J. zveřejnil návrh výroku rozhodnutí o umístění stavby "Vodovod Božice, ulice Za Školkou, kterou se prodlouží vodovodní řád pro lokalitu stávajících rodinných domů.
    Tak snad se konečně Czerwonkovi a další dočkají takové vymoženosti jako je veřejný vodovod. V roce 2011!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Čtvrteční stávka v dopravě nijak neomezí linkové autobusové spoje na celém Znojemsku. Obě dvě hlavní přepravní společnosti totiž budou jezdit podle běžného jízdního řádu. Ani pracovníci Břežanské dopravní společnosti do stávky nepůjdou. „Budeme normálně fungovat, naše autobusy pojedou na svých obvyklých trasách,“ řekl jednatel společnosti Zdeněk Bobok. (Aktuální info podle znojemsky.denik.cz)

    OdpovědětVymazat
  6. Po delší době můžeme být na BDS hrdí!

    OdpovědětVymazat
  7. Kdo se chce vyznat v zítřejším odborářském dopravním "chaosu", ať se podívá na www.bozice.cz, tam je vše podstatné. Nás může těšit, že naši dopraváci Psota a BDS jedou. A my, co jedeme autem, tak pojedeme zase autem a je nám to fuk! Leda by nám někdo navalil na silnice balíky slámy. Jedu do Brna, tak vám večer poreferuji! (lan)

    OdpovědětVymazat
  8. Malé upřesnění k otevírací době Jednoty Božice: Jednota Božice mění prodejní dobu:
    pondělí 5:00 – 12:00
    úterý– pátek 5:00 – 12:00 16:00 – 17:30
    sobota 5:00 – 9:30
    neděle 6:30 – 9:30

    OdpovědětVymazat