neděle 25. září 2011

Fotbal: Otočili jsme na vítězství (akt.)

Ani tento víkend nebyl bez adrenalinu. Teda toho fotbalového. Sedáváme po zápase v "úzkém kruhu rodinném", abychom si svoje poznatky konfrontovali a dali tak dohromady, pokud možno plastický obraz právě skončeného zápasu. Dneska jsme se shodli aspoň na tom, že to byl doopravdy adrenalin!



Hostan OP: TJ Sokol Božice A - TJ Sokol Dobšice B 3:2 (1:2)
Opět se změnami v sestavě nastoupili naši borci velmi odhodlaně proti silnému soupeři, který dirigovaný nejlepším hráčem utkání Michalem Bitalou, neskrýval své ambice odvézt si od nás všechny tři body. První šanci poslali vedle naší tyče už v probíhající 1. minutě. Ivoš v brance se vůbec nenudil, ba právě naopak. nebezpečnou situaci jistil v 7. minutě, poté po chybě naší obrany zazářil ve 12. minutě a dvakrát za sebou nás vychytal ve 14. minutě. Tradičně nám déle trvalo, než "jsme se našli". V té době se mi z našich hráčů líbil Kuba Zifčák, kterého bylo vidět často v akci. Bohužel se mu tak docela nedařily rozehrávky. Ale za úvodní čtvrthodinu si určitě zaslouží pochvalu. Postupně jsme hru vyrovnali a nastaly chvíle, kdy i my jsme čekali, kdy se některá z akcí Franty Hofmana, Honzy Kudličky, Pavla Michaloviče nebo Pavla Ležáka ujme. V 16. minutě překvapila technická střela Honzy a potěšil Jarův průnik v 17. minutě. Spolehlivý v těch chvílích byl i Patrik Šotkovský. jak jsem si poznamenal: Je to dívatelné! V 26. minutě rozehrál Honza přímý kop a to tak perfektně, že na něj dosáhli dva naši hráči, přičemž konečná teč Lopíkovou hlavou usměrnila míč neomylně do sítě překvapeného brankáře hostí. Ujali jsme se vedení 1:0.
Naši diváci, to byla dnes opět kapitola sama pro sebe. Jsme nadšení a živí, ale možná i přehnaně kritičtí, hlavně ke svým a k rozhodčím. Kdo chce obstát, musí se proti kritice obrnit, nikdy není tak doslovně myšlená, jako bývá v daný moment vyřčená.
Mezi našimi hráči dnes vynikl hlavně Franta Hofman. Vnesl do naší hry potřebný technický prvek, výbornou práci s míčem, bojovnost a trvalé nebezpečí pro soupeře. Vedle něj se rozehráli i další a celkově jsme působili docela dobře. Jenže soupeř byl silný a ve zbytku prvního poločasu zápas otočil. V 35. minutě Ivoš ještě stačil likvidovat vyloženou gólovou šanci, v 37. minutě však po chybě našich zadních řad kapituloval. Přihrávku M. Bitaly usměrnil do otevřené branky Milan Vodák. Stav byl 1:1. Tlak hostí pokračoval, Jara s Ivošem zachraňovali ve 40. minutě další dobšickou příležitost. Souboj hostujícího útočníka s naším gólmanem řešil poté Ivoš strčením do dobšického hráče (už po odehrání míče), dostal žlutou a byla nařízena penalta, kterou Daniel Mach v 41. minutě bezpečně proměnil. Do šaten tak odcházeli spokojenější hosté, kteří ještě ve 44. minutě zahodili další příležitost.
Víc než 5 minut z úvodu 2. půle nás Dobšice tlačily a zahazovaly své šance. Pak jsem však zvedli hlavy a od 54. minuty nás bylo opět hodně vidět. Kromě obvyklých exekutorů se pěkným centrem blýskl i Roman Šebela. Obrat v zápase však byl v rukách tradičních opor. Nejdříve v 61. minutě kopl David Švejdík přímý kop tak kvalitně, že se už nikdo další nedotkl a míč skončil v síti Dobšic. Bylo vyrovnáno 2:2. V té době už hrál v záloze Marian a Jara se pohyboval v útoku místo Jirky Kubíčka. Utkání se přiostřilo. Po rohu v 66. minutě se míč dostal k Davidovi a ten tvrdou střelou orazítkoval tyč! Škoda! Občas docházelo i k nečekaným situací, třeba když David Švejdík vypálil v 72. minutě bombu do zdi, prudký míč se odrazil do pole a náhle z toho bylo přečíslení dva na jednoho a Ivoš měl co zachraňovat. Pozornost dobšických zadních řad otestoval v 74. minutě Honza. Z poměrně velké vzdálenosti zakončoval pěknou kombinační akci, a to tak dobře, že dostatečně razantní přesná střela skončila v levém růžku překvapených Dobšic! Otočili jsme do vedení 3:2 a tento velmi dobrý výsledek jsme udrželi až do konce. Od 83. minuty jsme hráli v deseti (vyloučen Jara), naštěstí i hosté byli od 85. minuty ve stejném počtu. Dobšice vsadily vše na vyrovnání. Dopředu se posunul T. Bitala a po jeho střele v 86. minutě jsme ztuhli. Naštěstí se rozvlnila boční síť, ale krve by se v nás v té chvíli nedořezal! Ještě Ivoš bezpečně zlikvidoval dobšický roh, potěšil protiútok Lopíka a pak už byl konec! Vítězství jsme i dobrou taktickou hrou včetně střídání udrželi a ziskem tří bodů jsme se s 10 body posunuli dále do středu tabulky.
Branky: Pavel Ležák, David Švejdík, Jan Kudlička
Rozhodčí Pavel Kolesa. (premiérově v novém dresu s emblémem FAČR)
Sestava: Ivo Urban - Roman Šebela, Jaromír Jandásek (do 83. minuty), David Švejdík - Jakub Zifčák (od 58. m. Marian Vávra), Jan Kudlička (86. minuta Petr Horký), Patrik Šotkovský, Pavel Michalovič, František Hofman - Jiří Kubíček (od 88. minuty Petr Procházka), Pavel Ležák.
V zápase jsme měli postupně tři kapitány: Jaromír Jandásek (vyloučen), Jan Kudlička (střídán), Pavel Ležák.
Před utkáním si pořizoval snímky zástupce pivovaru Hostan a tak jsem toho využil a udělal si po dvou letech aktuální snímek. Snad přinese našim štěstí.

IV.C: Slup B - Božice B 5:2
První porážka v soutěži ukázala, že i mistr tesař se někdy utne. Podle očitých svědků procházeli domácí útočníci (posílení o několik trojkových áčkařů) naší obranou jako nůž máslem. Hledat v této situaci někoho, koho lze pochválit, zůstává jediný hráč: gólman jara Lukáč. Z desítky nájezdů sice 5x inkasoval, přesto nás zachránil od ještě většího debaklu. Nedařilo tradičním oporám zadních řad a tak se po zápase hledal viník neúspěchu především právě tam.Obě naše branky vsítil Marian Vávra novými kopačkami zapůjčenými od Michala Topolčana (to jsou ty "kouzelné" kopačky, které si vzal Michal vzal na svůj zatím poslední trénink!). Tu druhou dal Maroš z penalty.

Dorost: Božice - Jaroslavice 5:3 (2:1)
V 1. půli jsme byli lepší, ale zbytečně jsme před přestávkou inkasovali. Do druhého poločasu jsme vlétli jako uragán a během 40 vteřin jsme zvýšili na 4:1. Poté jsme začali "udržovat" výsledek a dovolili jsme hostům snížit až na 4:3. V závěru jsme však své vítězství pojistili. Zcela zjevná však je nedisciplinovanost týmu. To však je na hlubší analýzu. Taky škoda, že řada dobrých hráčů se přestala fotbalu věnovat. I to stojí za zamyšlení.
Naše branky: 2x Roman Šob, 2x Tomáš Rauš, 1x Sláva Urban.

Žáci: Božice - Hatě 2:2 (0:2)
Prohrávali jsme už 0:2, ale bojovností ve druhé části druhého poločasu jsme po zásluze uhráli remízu. Obě naše branky zaznamenal Roman Šob, velký talent božické kopané. Nedá mi to, abych nepřipomněl, že širší veřejnosti už se letos představil v zápase Božice - Křídlovice o letošních hodech.







                                                                                                 Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat