neděle 4. září 2011

Fotbal: V zajetí nervozity a možná přijde i kouzelník

Čtvrtý zápas Hostan okresního přeboru přinesl největší radost Luďku Fučíkovi. Proč? Zeptejte se ho sami, já to prozrazovat nebudu. Pepa Šprencl, loňský kapitán našeho áčka, byl dnes na našem ochozu v dobré náladě. Proč? Prozradím v komentáři k zápasu našeho "B"týmu. Zklamali dorostenci, potěšili žáci. A za týden nanovo. Skalní fanoušci do Jezeřan, příznivci našeho areálu s letos výborným občerstvením (Petře a pí Šafránkové velký dík!!!) půjdou v sobotu na souboj o vedení ve IV.C třídě mezi domácími Božicemi B a Slavií Damnice! Možná vyndám na přání kapitána i aparaturu!

Hostan OP
Božice A - Šanov 2:1 (0:0)
Co psát k zápasu, v němž jde oběma týmům už na začátku soutěže o hodně? Nastoupili jsme v nejsilnější sestavě (počítám v to i náhradníky) a náš cíl (i přesvědčení fanoušků - až na pana Holase) byly jediné: vítězství a tři body!
Ovšem realita byla jiná. Nervozita nám svazovala nohy i ruce a my u zábradlí, pod pergolou i na ochozu jsme trnuli. Úvodních patnáct minut patřilo spíše hostím a část druhé půle rovněž. V ostatním čase jsme byli lepší, nebo jsme aspoň o to být lepší hodně moc usilovali. Výborný byl Honza, dnes jasná jednička. Moc se mi líbil Aleš. Je to jistota. Vyloženě nezklamal nikdo. Lopík přiváděl své bývalé chlebodárce k zoufalství, protože stále balancoval na pokraji ofsajdu a asistent rozhodčího z Šanova byl z něho nešťastný. Od Džampa čekáme vždycky 100% výkon. Ocenili jsme individuální akce Pavla Michaloviče, Mariana Vávry a zákroky Jary Jandáska (až na jeden). A výborný je i jako kapitán! Ale říkám znovu: nezklamal nikdo, jenom ta nervozita nás svazovala celých 90 minut. Ivoš se rozchytal a zachránil, co se dalo.
První naši větší šanci spálil Čert v 18. minutě, když chvíli předtím pálil svou levačkou Džamp. Následovala naše největší šance, kdy po chybné rozehrávce Šanova šli tři naši na šanovskou branku, střílel Honza podél brankáře, ale ten jeho střelu vyrazil. Šanovského gólmana jsme občas honili ve vápně, ale byl výborný. Ani bomba Pavla Michaloviče ve 23. minutě mě nedonutila vzít do rukou ovladač světelné tabule. Nejlíp bylo, když jsme zkusili hrát jednoduše. Třeba ve 26. minutě přiťukl Marian míč Lopíkovi a jeho výborná střela orazítkovala břevno! Zase pohledná akce Pavla Michaloviče v 35. minutě, Marianova střela vedle a roh po Honzově akci. Nejvíc vzruchu vzbudil v 1. poločasu šanovský asistent rozhodčího, který při každé naší akci mával ofsajd. Tak dlouho, až musel dobrý rozhodčí Petr Nikolai sám dávat pozor, co se děje a rozhodovat i dle svého úsudku.
Začala druhá půlka a já jsem si posteskl, kde jsou ty naše branky, že jsem tipoval 3:0 pro nás! Dostalo se mi lakonické odpovědi bývalého výborného hráče: Ještě někde zašitý v kopačkách! A doopravdy. Přišla 50. minuta a David Švejdík neomylně rozvlnil síť po Honzově kvalitním centru. Ujali jsme se vedení 1:0. Místo, abychom vedení pojistili, dostali jsme v 55. minutě vyrovnávací gól. Pěkná střela Michala Kozelského k pravé tyči. Stav 1:1. Zatrnulo nám v 59. minutě, kdy se Šanovským podařil po naší chybě útok a Jara ho zastavil jenom za cenu faulu. Skončilo to naštěstí žlutou a přímým kopem. Skončil na naší tyči! Šanov vycítil, že se bojíme o výsledek a přitlačil. Fauly nebo domnělé fauly byly páchány spíše na naše hráče, ale rozhodčí hru posuzoval citlivě, zbytečně ji nepřerušoval a nedrobil. Trošku nás "zvedla" neodpískaná ruka Šanova před vápnem v 73. minutě, ovšem podobnou situaci v 80. minutě - dokonce úmyslnou ruku - posoudil rozhodčí jednoznačně. Ukázal na značku pokutového kopu, který Honza naprosto s přehledem proměnil. Šli jsme znovu do vedení - tentokrát 2:1 - a tak už to zůstala až do závěrečného hvizdu.
Možná bylo v utkání hodně nervozity, nepřesností, osobních soubojů, možná to pro někoho nebyl zápas zrovna divácky atraktivní. Já jsem však odcházel spokojen. A to i přesto, že v tipovací soutěži byl úspěšný Luděk. Asi to nejvíc potřebuje :-).
Branky: David Švejdík, Jan Kudlička (z penalty)
Sestava: Ivo Urban - Roman Šebela (Jiří Kubíček), Jaromír Jandásek, Aleš Žák - Patrik Šotkovský - David Švejdík, Pavel Michalovič, Jan Kudlička, Petr Horký (Petr Procházka) - Marian Vávra, Pavel Ležák. Připraven ještě Zdeněk Chrenovský. Trenér David Švestka.

IV.C
Prosiměřice B - Božice B 4:5 (1:1)
Prý jsme nehráli moc dobře. Pepa Šprencl, dnes hráč Prosiměřic, byl s utkáním spokojen. "To se musela, hlavně ve 2. poločase divákům líbit," dodává. Byli jsme šťastnější díky hattricku Tomáš Rauše a dvěma brankám Mariana Vávry (jednu dal z penalty). K zápasu jelo 17 našich hráčů, mezi nimi další posila z Lechovic Jiří Hladík. Po dlouhé době si zahrál i Patrik Kliner. Důležité jsou body a náš atak ve 1. místo v tabulce.

Dorost
Slup - Božice 3:1 (1:0)
Vedoucí našeho týmu Tomáš Rauš st. moc nadšeně nevypadal. Ale když jsme se  chvíli o utkání bavili, přeci jenom našel nějaká pozitiva. Velmi dobře zachytal Vojta Bačo a střelec naší jediné branky Evžen Egner byl nejlepším hráčem na hřišti. Tak aspoň tolik.

Žáci
Božice - Jevišovice 3:1 (1:0)
Byli jsme lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Pochvalu za dobrý výkon si zaslouží úspěšný exekutor naší penalty Kamil Hanzal. Další branky přidali Michal Švéda a Roman Šob (ten taky z penalty).
                                                                                                              Ladislav Nevrkla







3 komentáře:

  1. Jezeřany - Božice a píská Novák, Božice B - Damnice píská Zemánek. Oba bez AR (pomezních).

    OdpovědětVymazat
  2. Derby bez asistentů, to zase bude komedie...

    OdpovědětVymazat
  3. S tou aparaturou je načase měl jsem zato žeje rozbyta. Majkl

    OdpovědětVymazat