čtvrtek 8. září 2011

Pozvánky: O víkendech za sportem i zábavou

Máme před sebou druhé a třetí pozdně letní víkendy a s nimi i bohatou nabídku volnočasových aktivit (brrrr, to úděsné spojení!"). Začneme sice trošku netypicky možností navštívit 7. zasedání našeho zastupitelstva v sále kulturního domu v pátek 9.9.2011 od 18 hodin. Vlastně možná zde též uvidíme či uslyšíme nějaké zajímavé "tanečky". Spíš ale věřím tomu, že to bude dělné, věcné a stručné!

V sobotu se nám má vrátit "babí léto", a proto se už těší naši fotbalisté a vinaři, až vybalí své nádobíčko a ukážou nám všem, co umí. Ve 14 hodin mají na hřišti výkop naši dorostenci proti Prosiměřicím a ve stejnou chvilku nám Družstvo božických vinařů opět otevře obecní sklep, abychom si ho konečně pořádně prohlédli. Taky věřím, že na obou akcích budeme moci ochutnat pravý nefalšovaný božický burčák a porovnat pak jeho kvality. Komu nestačí božický burčák, musí se rozjet na znojemský (Znojemské historické vinobraní) nebo mikulovský (Pálavská vinobraní). Byly kdysi časy v padesátých letech, kdy patřily Božice do okresu Mikulov, a účast na Pálavském vinobraní byla téměř povinná. Dokonce se v tomto termínu nesměla hrát fotbalová utkání! To by tak mohli "soudruzi" dneska zkusit! My v Božicích se ovšem tento víkend těšíme nejvíc na zápas IV.C třídy mezi vedoucími celky této soutěže TJ Sokolem Božice B a Slavií Damnice. Zápas začíná v 16 hodin a věřím, že si zápas našich zatím "zlatých hochů" vedených kapitánem Michalem Himalem a trenérem Miroslavem Jandáskem nenecháte ujít. I kdybyste měli odložit skleničku, kladívko nebo pytel s bramborami.
Příští týden začíná ve čtvrtek 15.9. v 9.15 h další plavecký kurz znojemského Hastrmánku (vede ho moje příbuzná Ivana Nevrklová) pro naše mrňata. Odehrává se v příjemném prostředí našeho bazénu. Když už ho máme a ročně do něj investujeme téměř jeden milion korun, tak ať je maximálně využitý, není-liž pravda?
Na pátek 16.9. si od 19 hodin zablokovala sál našeho kulturáku skupina Scandal Ladies se svojí show Bláznova jízda. Kdo má rád tento typ zábavy, určitě tam nebude chybět. No a kdo raději chytá ryby, ať si v sobotu 17.9. na šestou ranní zajede do nedalekých Břežan. Tou dobou tam začínají oblíbené rybářské závody. Odpoledne se plný dojmů a rybích specialit musí vrátit do Božic na fotbalové hřiště. Od 16 h tam začne velice zajímavý zápas domácího Sokola A proti vedoucímu celku Hostan okresního přeboru Sokolu Blížkovice. Ale to je, jak patrno z textu až za týden. Tento víkend v neděli 11.9. jedou naši borci k velmi zajímavému zápasu do Jezeřan. Od doby, kdy jsme spolu bojovali o postup do okresu, jsou tyto zápasy i otázkou prestiže. Klasické derby to sice není, jsme od sebe přeci jenom dost vzdálení, ale emoce tam nikdy nechybí! A mám takový dojem, že máme hostitelům z Jezeřan-Maršovic co oplácet z minulé sezóny.
Takže si něco z nabídky vyberte a přijďte mezi nás (ale taky nebudu ne všem, nebojte se!).
                                                                                                                      Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Jak informují webové stránky obce -www.bozice.cz - Scandal ladies v pátek 16.9. v Božicích nebudou. Přeloženo je na sobotu 22.10.2011. (lan)

    OdpovědětVymazat