sobota 22. října 2011

Fotbal: Důležité tři body

Hostan okresní přebor:
TJ Sokol Božice A - TJ Sokol Přímětice A 3:0 (1:0)
Oba celky potřebovaly body jako soli. My jsme začali až nečekaně bojovně a už v 1. minutě byl v šanci Lopík. Ten se v 1. poločase moc snažil skórovat a měl k tomu i dost příležitostí. Bohužel nebylo mu přáno. Výborně hrál Jirka Kubíček. Svůj dnešní výkon korunoval v závěru zápasu, kdy naservíroval střídajícímu Pacíkovi míč přímo "na podnosu".

Vedení jsme se ujali zásluhou Džampa, který proměnil v 7. minutě penaltu za ruku ve vápně. Ruka vyvolala emoce hostí, neboť za sebou stáli přímětický obránce a náš záložník Marian. Džamp nezaváhal a poslal přesnou tvrdou polovysokou střelu mezi brankáře a pravou tyč. Ve 2. půli jsme zbytečně znervózněli, míče jsme místo rozehrávek nakopávali, což se nelíbilo ani divákům. Postupně jsme vystřídali tři hráče, kteří přinesli znovuoživení našeho týmu. Zvlášť je třeba vyzdvihnout výkon Zdeňka Chrenovského, který roste ve výborného a spolehlivého hráče. V 78. minutě se ujala střela Pavla Michaloviče a tato pojistka na 2:0 z nás sňala obavy o výsledek. Zápas jsme pak už dohráli v pohodě a po nezištném centru Jirky Kubíčka nabíhajícímu Pacíkovi jsme do odkryté branky upravili v 87. minutě na konečných 3:0.
Přestože ani vedení mužstva, ani někteří diváci nebyli úplně spokojeni s výkonem mužstva ve 2. poločasu, je třeba ocenit vůli po vítězství a zisk tří důležitých bodů. Máme - zatím - 15 bodů! Kdo z vás to má, pánové?
Branky: David Švejdík, Pavel Michalovič, Tomáš Kudlička
Hlavní rozhodčí Miroslav Fouček.
Sestava: Ivo Urban - Aleš Žák, Jaromír Jandásek, Roman Šebela - Petr Procházka (od 64. minuty Zdeněk Chrenovský) - David Švejdík, Jan Kudlička (od 52. minuty Tomáš Kudlička), Pavel Michalovič (K), Marian Vávra - Pavel Ležák (od 81. minuty Tomáš Rauš), Jiří Kubíček. Vedení mužstva: David Švestka, Petr Horký.

Ještě několik vět k průběhu zápasu:
Velký hlad po gólu byl od úvodního hvizdu patrný na Lopíkovi. První střelu vypálil bez přípravy, přesně, ale gólman ji vyrazil na roh. V 6. minutě poslal na gólmana technickou střelu - skončila v brankářově náručí. Ve 47. minutě šel sám na branku, ale "prodrbal to" a trefil jen tyč! Třikrát poslal Lopíka do šance střídající Pacík. Zvláště akce v 63. minutě byla krásná, ale jeho slabou střelu vytáhl gólman opět na roh. Snad největší "loženku" měl Lopík v 72. minutě. Sám šel na gólmana, ale ten mu skočil pod nohy a míč vystrčil na roh. Pak už to vzdal a trenéři ho v 81. minutě vystřídali.
Blýskl se i Ivoš. Po dvou zápasových vynechávkách byl zdravě natěšený a od přímětických útočníků dostal několikrát možnost vyniknout. Ukázal se třeba ve 22. minutě, kdy bezpečně likvidoval přesnou tvrdou střelu, stejně jako v 25. minutě s přehledem vyřešil "minely" dvou našich zadáků. Jeden z nejkrásnějších zákroků předvedl v 57. minutě, kdy robinsonádou vytáhl nad branku jasnou tutovku - hosté nás přečíslili a jeli dva na Ivoše! Odměnili jsme tento zákrok potleskem. Jen jedenkrát nám zatrnulo tak, že jsme míč už viděli v brance. Střela z přímého kopu asi z 30 metrů v 68. minutě mířila jasně do branky. Zachránila nás však tyč!
Nebezpečné byly přímé kopy v podání Honzy Kudličky, asi nejpovedenější ten ve 21. minutě vypálený ke vzdálenější tyči. Gól to sice nebyl, ale celá akce včetně této Honzovy exekuce byla povedená. Po dalším Honzově přímém kopu v 26. minutě šel do souboje neohroženě Jara Jandásek. Byl však sražen rukama hostujícím obráncem tak, že narazil do přímětického gólmana, ten zůstal ležet v brankovišti a rozhodčí vše posoudil kopem od branky. Tentokrát byly na chvíli emoce na naší straně.
Všichni jsme pak ocenili bojovný výkon Jirky Kubíčka. Byl u všeho, jezdil nahoru dolu a nakonec se blýskl nezištnou gólovou přihrávkou. Že by mu tak svědčila návštěva celé rodiny i jeho brácha Jan v celku Přímětic?

IV.C
Velký Karlov - Božice B 1:1 (1:1)
Do Karlova se našim fotbalistům nikdy moc nechce. Prý Karlovští hrají tvrdě. Nevím, co v tom bylo dneska, každopádně jsme zápas zahájili v osmi hráčích! Asi po deseti minutách nastoupil do hry Marian Vávra (podle očitých svědků nejlepší hráč na hřišti, i když ten balón má někdy až moc rád ...) a taky Dofa, jehož registračka zůstala nedopatřením v Božicích. I tak jsme celý zápas odehráli v desíti a to ještě si na kraji zálohy zahrál Ivoš Urban, který na zápas přijel jako náhradní gólman. Určitě nezklamal. Nezklamali ani ostatní, přestáli jsme tři tyče a jedno břevno karlovských. Naopak  z ojedinělého protiútoku se blýskl náš kanonýr Majkl, který dobře zpracoval přesnou Marianovu přihrávku, udělal dvě tři kličky a chladnokrevně podél gólmana poslal míč do branky. Ujali jsme se vedení 0:1 a Karlováci zůstali, jak pokropení studenou sprchou. Ještě do konce první půle však se jim podařilo vyrovnat na 1:1. I ve druhém poločasu byli domácí lepším týmem. Spálili však, co se dalo a my jsme si odvezli překvapivě cenný bodík.
Naše sestava: Jara Lukáč - Marek Zifčák, Dufa (Jiří Himal), Zdeněk Chrenovský - Petr Horký - Dalibor Tomášek, Marian Vávra, Kuba Zifčák, Ivo Urban - Majkl (Michal Himal).
Branka: Majkl

Dorost:
Božice - Micmanice 1:3 (0:2)
Náš jediný úspěch vsítil Tomáš Rauš. Tentýž hráč dal v 79. minutě i druhý gól, který však rozhodčí Vomela pro domnělý let centrovaného míče z rohového kopu za čáru neuznal. Očití svědkové (včetně samotného exekutora) však mají na věc jiný názor: Míč letěl podél čáry ve hřišti a od gólmana se odrazil do branky!
Branky hostí: Muller - 2x, Zezulka.

Žáci
Božice - Únanov 2:2 (1:2)

Přípravka:
Božice - Práče
Dvojzápas, jeden jsme vyhráli, jeden remizovali. Více v pondělí.

                                                             Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. Ruka která nebyla, hráč Božic jí dal a sám se k tomu přiznal!

    OdpovědětVymazat
  2. Ruka byla! Přímětický obránce by ji měl přiznat. Pak se můžeme bavit dál.

    OdpovědětVymazat