pondělí 31. října 2011

Rozhledny jižní Moravy 22: Hrad jako rozhledna

Tak a jsme zpět na Moravě. Po minulé návštěvě rakouského Retzu dnes nabízím jedno velmi romantické místo s krásnou vyhlídkou na okolní lesy. 

Nejedná se sice o klasickou rozhlednu, ale o, napovím, hrad.  Krásné místo, které často navštěvuji a jsem rád, že jsem se mohl jako dobrovolník a nenapravitelný romantik  před lety účastnit oprav věží a dřevěného ochozu tohoto skvostu. Škoda, že hrad je od nás dosti vzdálen, což možná někomu brání v jeho návštěvě. Ale kdo jednou propadne vandrování, čundrování nebo turistice, ten si na tento,  v lesích ukrytý hrad, cestu jistě najde. Jak se tedy tento hrad jmenuje a mezi kterými městy leží? 
                                                                                                                                                                              -hic-






2 komentáře:

  1. Upravená zřícenina Nového hradu u Adamova stojí na návrší v záhybu řeky Svitavy mezi městy Blanskem a Adamovem,v okrese Blansko v Jihomoravském kraji.Anna L.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpověď je správná a Anna L. mi jistě dá za pravdu, že se jedná o velice pěkný a romantický hrad.Ještě dodám, že opravy by postupovaly daleko rychleji, nebýt vleklého sporu majitelů hradu s majitelem okolního lesa, který brání vjezdu do hradu,a proto není možno dovážet materiál. Zdá se, že majitel okolního lese by rád shrábl opravenou zříceninu do své náruče a dělá proto potíže. -hic-

    OdpovědětVymazat