sobota 26. dubna 2014

Proč se nepokračuje v úpravě komunikace u hřbitova

Na oficiálních webových stránkách Božic je informace o budování parkoviště u hřbitova a části komunikace s kruhovým objezdem. Je zde i vysvětleno, proč nová komunikace končí kousek za smutečkou a nepokračuje aspoň k prvním domkům v křídlovické oblasti zvané Na Čimperku.
Samozřejmě, že zdůvodnit se dá všechno, a peníze jsou v takových případech až na prvním místě. Spíše stojí za zamyšlení, jestli by takové akce neměly mít širší návaznost a propojení. V současné době se v Božicích "válčí na mnoha frontách" a řadovému občanovi to může přijít všechno trošku divné. Pak se ale nedivme, že jsou nespokojeni občané, kterým ještě v roce 2014 chybí k bydlišti stovka metrů kvalitní silnice (třeba ze zámkové dlažby), že jsou naštvaní (a ozývají se) občané z bytového domu  Stará škola Křídlovice, když je navážkou poničeno jimi budované a udržované okolí včetně záhonů, debatuje se o nesplněných předvolebních slibech, zmizelém arboretu za školou, diskutuje se o fotbalovém hřišti, altánku u hřiště, cestách za Kolonií, hřišti u Jiráskova domu, ničení obecního majetku (sprejeři, boční brána a plot u hřiště), a že .... co vlastně vede k nespokojenosti části občanů Božic?
                   (lan)


6 komentářů:

  1. Ano, velice mě zajímá, kdy ta stovka metrů kvalitní silnice, klidně ze zámkové dlažby, bude téměř v jediné nedokončené ulici v Božicích hotová?! Hlavně, že tato ulice byla jedna z prvních kde se kopala kanalizace, ale cesta není do dnes, a všude jinde to jde, asi v té ulici nebydlí nikdo významný, tak není třeba pořádné cesty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jste na to kápl(a)

      Vymazat
    2. Pan starosta od minulého roku slibuje, ale skutek utek, prý se musí zpracovat projekt, jak dlouho trvá vypracování projektu na pár metrů cesty a je vůbec potřeba, nebo je to zase jen výmluva? Člověk si ani nemůže umýt auto, okna na domě ani větrat se pořádně nedá, protože všude je prach... Je třeba sepsat petici aby se začalo něco dít? Nebo to necháme ještě na přes rok a vydržíme, třeba bude projekt hotový ;-)

      Vymazat
  2. A je to tady něco někomu nelíbí,napište taky někdy něco pozitivního je tady v Božicích toho myslím si dost.Výmluva to určitě není ono akorád nemůže byt vše hned.My taky bydlíme u cesty okna umyvam každych 14 dní jinak to nejde prachu doma taky a to je cesta relativně v pohodě ale provoz je větší jo s tím nic neuděláme asi zakážeme aby tady jezdila auta.atd.Jo a auta tady máme u baraku taky zaprášené.Pište petici třeba vám to k něčemu bude.:).Tady by se měla napsat petice proti těm co jsou věčně něčím nespokojeni!:)VF

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůže být všechno hned? Cesta je tu rozkopaná asi 7 let, tam kde se udělala kanalizace mnohem později už je i nová cesta, proč nebyla opravena nejdříve ta naše, protože tu prosně není nikdo "významný", jinak si to nedovedu vysvětlit... Tak když říkáte že máte cestu relativně v pohodě a prach máte taky všude, tak si zkuste představit o kolik je to horší s cestou která připomíná polní cestu, i když polní cesty nejsou tak rozbité jako ta v naší ulici, proč tedy někdo slibuje když to nebude, řeknu narovinu že cesta nebude za rok ani za dva, a nemažu med kolem pusy lidem, kteří čekají na opravu cesty jako na smilování boží...

      Vymazat
  3. Stěžovat a psát petice jste měli u bývalého starosty, protože to byl on, kdo zapomněl z hlavního řádu vyvést odbočky mimo silnici!!! A teď si stěžujete že pan Hala neudělá silnici hned? Se proberte a zamyslete nad sebou!!!

    OdpovědětVymazat