neděle 5. října 2014

Fotbal: Body zůstaly doma

V bojovném zápase nebylo k vidění příliš fotbalové krásy, ale důležitý moment zápasu - krásná levačka Davida Švejdíka v 60. minutě - rozhodla o tom, že tři body zůstaly doma.
Božice - Oleksovice 1:0 (0:0).
Branka: 60´ David Švejdík. Sudí: Bartoš.
Potěšitelný byl návrat Patrika Šotkovského do sestavy Božic a návrat Jary Jandáska po zranění na posledních 10´.
Sestava: Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Michal Topolčan,  Michal Švéda - Roman Šob - Martin Zedníček, Jan Kudlička, David Švejdík, Vlasta Žilík - Honza Szabó, Patrik Šotkovský. Střídali: Petr Procházka (46´ místo Martina Zedníčka), Ruda Čížek (v 70´ místo Vlasty Žilíka) a Laďa Sedláček (v 85´ místo Michala Švédy). Trenér: Bronislav Juřica.

Dnešní zápas nejlépe vystihuje hodnocení jednoho z božických odborníků: Přizpůsobili jsme se výkonem soupeři. Soupeř nic nepředvedl.
Takže ve zkratce k průběhu utkání:
První tři minuty jsme se vzájemně oťukávali, až pak se začal hrát fotbal. V 5´ kopal Honza první standardku., v 7´  poslal Honza K. první naši střelu na branku soupeře. Pak jsme kopali ještě tři standardky, ale bez efektu. Ve 14´ odstoupil hostující hráč po nezaviněném zranění. Až v 15´ prověřily Oleksovice schopnosti Michala v naší bráně nečekanou střelou z otočky. Moc se nám nedařily rozehrávky a na Paťovi bylo v první půlce vidět, že delší dobu nehrál. Byl však jednoznačně pro náš tým přínosem a bylo ho na hřišti vidět. Krásný moment přišel ve 24´. VPK kopal Žap, pozorný gólman však jeho střelu vytáhl na roh. Následoval velký potlesk pro Žapa!!! Oleksovický gólman měl svým způsobem velké štěstí, že jsme nedohrávali naše akce. Téměř každou standardku vyrážel nebo mu vypadla z rukou! "Běžte do toho!" mobilizovali naše hráče fandové."Moc pohledný fotbal to není," konstatoval jeden z fandů. Měl pravdu. Perfektní obranný zákrok předvedl v 36´ stoper Míša. Ve zbytku poločasu jsme sem tam vystřelili (Michal Švéda, Žilda), ale nic z toho nebylo.
Druhou půli jsme začali aktivněji a i na fotbal se dalo koukat. Tlačili jsme soupeře, ale pořád tomu chyběla větší razance. Až kolem 60´ jsme se usadili před oleksovickou brankou, míč se nakonec dostal na levačku Davida Švejdíka a ten ji pohotovou povedenou střelou poslal do sítě. Ujali jsme se vedení 1:0 a věřili jsme, že zlepšenou hrou své vedené brzy pojistíme. Byli jsme, jak se říká "v aufu", ale gólovka z toho nebyla. Na posledních deset minut přišel do hry rekonvalescent Jara, hned se dostal ke své oblíbené hlavičce, ale gól z toho taky nebyl. V nastaveném čase jsme hodně ocenili výborný zákrok našeho gólmana Michala, dnes našeho nejlepšího hráče.
Hra to tentokrát nebyla lahodná pro oko diváka, ale tři body jsou tři body. Kdo z vás to má, pánové?

                                                                   Ladislav Nevrkla
















7 komentářů:

  1. Tak to by me zajmalo v cem byl Michal nejlepsi? Kdyt na nej zase nic neslo! Milda

    OdpovědětVymazat
  2. Michal je výbornej brankář, o tom žádná, ale včera nejlepší nebyl. Když bylo potřeba podržel, rozehrával s rozmyslem (hlavně to nemlátí jen tak bohapustě na druhou stranu hřiště), ale soupeř ho vlastně vůbec neohrozil, pak prostě nemůže být nejlepší. Není náhoda, že máme jen 4 góly za 8 zápasů, je to dílo jak brankáře, tak obrany. A neříká s v aufu, ale v laufu. A záměrná ignorance výkonu rozhodčího je do očí bijící. Ale alespoň pískal blbě na obě strany, sežral všechno hostům i domácím. Nejhorší byl ale pomezní Oleksovic, to byl výstavní ožrala, kterej mával tak okatě pro svůj tým, že se něj měl hlavní rozhodčí vykašlat.

    OdpovědětVymazat
  3. Chlapi, já to komentuju jenom laicky :-)! Michala jsem ocenil, protože nás v rozhodujících momentech skutečně podržel, a to si myslím je u gólmana zásluha dost podstatná! Je pravdou, že nad ostatní nevyčníval. A správně jste si všimli, že jsem výkon rozhodčího raději taktně přešel! Za "vypadlé" "l" na začátku slova se omlouvám. Je to samozřejmě z německého laufen, tak tam musí být! Jinak s vámi oběma naprosto souhlasím. Nejhorší je, že si ani to pivo po zápase pořádně dát nemůžu, protože nahlásím výsledek na OFS, pak jdu domů, napíšu základní info k zápasu pro ty, kdo si zvykli se sem podívat a místo Vinařů, píšu fotbalové story. A ještě se sem tam netrefím. Ale to je úděl amatérského novináře PRO BOŽICE. Nestěžujunsi, aspoň vidím, že to někoho zajímá :-). (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. S Jamolicemi to bude zajímavé ? Ale zatím je to O.K. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Chlapy kurna co furt resite brankare, nebo toho nebo toho at jsem dobrej nebo ne (byval jsem lepsi :D ) je důležitý, ze se nam dari a vyhravame ne. Nemusim vychytat deset tutovek abych vam ukazal ze jsem dobrej. Mam skvelou obranu. Je to hlavne jeji zasluha ze jsme na tom tak dobre. Tak me nechte prosim napokoji a hodnoťte nas jako kolektiv nejsem tam jen ja. Je nas tam 11 a vsichni makaji a davaj do toho vse. Bud me radi ze vyhravame. A ze se nam vsem dari aspon trochu potesit Vas fanousky tim ze do toho davame vse. Verte nebo ne i Ja Michal Hruby jdu do vseho naplno a to ze se neco nepodari? Jsme lidi sportujeme protoze nas to bavi. Jsme s kamradama mame skvelej kolektiv a vzdycky si udelame zizen a jdeme si popovidat o vsem co delame spatne. Muj nazor :-) P.S cejtim se jak Petr Cech v Chelsea za skvelou obranou :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Pane Nevrkla napsal jste to dobre Michal byl dobrej snazil se ,neudelal zadnou chybu. Obrana ho podrzi a když je třeba tak on podrží obranu. Minuli rok ho kazdej chvali jal podrzel v některých zápasech. A ted tu na nej jak tak koukám nic moc. Bud te radi, že ho tu mate. Je to jeden s nejlepších brankářů v trojce. Nam ted citelne chybi. At se daří Jirka.

    OdpovědětVymazat
  7. Vidím, že bylo řečeno vše, co mělo být řečeno a dál už v této diskuzi pokračovat nebudeme. Raději pohlédněme k neděli. Dneska jsem v Brně vyřídil jednu staronovou registračku, tak buďme v neděli v 15 h na božickém hřišti a připravme našim hráčům, co nejlepší kulisu, aby jim i nám po zápase chutnalo :-)!!!! (lan)

    OdpovědětVymazat