sobota 4. října 2014

Když voda, tak božická. Když cena, tak taky božická!

Nebudeme nic zastírat: téma božické vody oslovilo ve volební kampani celé Božice a je jen na vás voličích, jak rozhodnete svým hlasem a jestli umožníte, aby se věci kolem božické vody daly do pohybu.
Náš ústřední programový bod Božická voda má patřit Božicím je reálný a splnitelný! Naprosto neprůhledné hospodaření Vodárenské akciové společnosti, a.s. s vodou, kterému se podřizuje svazek Vodovody a kanalizace Znojemsko, jehož jsou i Božice dosud členem, nutí nejen nás v Božicích, ale i v jiných obcích k zásadním návrhům řešení.
Známé jsou obce, které z VaK Znojemsko vystoupily, nebo do VaK Znojemsko vůbec nevstoupily a vidíme, jak jsou jejich ceny za vodu v docela jiných dimenzích. Podobně jsou na tom i některé obce a svazky obcí, které sice ve VaK jsou, ale cenu za vodu mají nižší. Nejkřiklavějším případem jsou sousední Břežany (a s nimi břežanskou vodu kupující Pravice), které měly 7 posledních let cenu vodného a stočného neuvěřitelných 35,-Kč/m3. Zdražovali až v roce 2014 na celkovou sumu 40,- Kč/m3!!! To znamená, že občané v těchto obcích platí vodné a stočné dvakrát nižší než my v Božicích!!!! To je přece do nebe volající nespravedlnost, za kterou samozřejmě nemůžou v Břežanech, ale můžeme si za ni my sami v Božicích tím, že jsme ve svazku Vodovody a kanalizace Znojemsko nevyjednali dávno - nejlépe už při samém vstupu - příznivější cenu. Ale dosti nářků, tím dneska nic nespravíme. Je třeba rázně jednat, jiná cesta nevede!

Máme v Božicích v současné době starostu, kterému osud božické vody rovněž není lhostejný a který již v minulém volebním období (2006-2010) za spravedlivější a výhodnější cenu vody pro Božice bojoval. Spojenými silami volebních sdružení PRO BOŽICE 2014 a Společné Božice máme určitě šanci!!! Pevně věříme, že společným úsilím VRÁTÍME VODU BOŽICÍM! V první fázi aspoň nižší cenou za vodu a návratem vodovodu do vlastnictví obce!

                                                                            Mgr. Ladislav Nevrkla, "Vždy na vaší straně"
                                                                                           PRO BOŽICE 2014

1 komentář:

  1. Postupné zdražování vody přimělo Krumlovské opustit po třiadvaceti letech třebíčský vodárenský svazek. V pondělí o tom rozhodli zastupitelé města. Krumlov totiž čekalo postupné zdražování vody. V horizontu deseti let měli lidé za vodu platit bezmála jednou tolik. Představitele města nyní čekají náročná jednání o vypořádání majetku v souvislosti s přijatými dotacemi. „Budeme řešit složité právní a ekonomické aspekty. Na řadu přijde vyrovnání závazků města vůči svazku a naopak. Na zastupitelstvu byli přítomni i zástupci vodárenského svazku. O vystoupení jsme jednali takřka dvě hodiny. Vše běželo v korektní a věcné rovině," sdělil starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.
    Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/moravsky-krumlov-opousti-vodarensky-svazek-kvuli-drahe-vode-20160613.html

    OdpovědětVymazat