sobota 27. prosince 2014

Čas adventní a vánoční v domově důchodců (akt.29.12.)

Bohatý program připravili pro obyvatele božického domova důchodců zaměstnanci domova a spolupracující subjekty. Je jich dnes již celá řada a to se promítá i do života našeho domova. Podstatnou část z nich připomene i následující průřez.
Vše začalo adventní výzdobou 24.11.2014, na níž se podíleli měrou vrchovatou žáci SOŠ a SOU na Dvořákově ulici ve Znojmě. Klienti DD s několika zaměstnanci se zúčastnili slavnostního rozsvěcení vánočního stromu na prostranství před budovou ZŠ Božice v neděli 30.11.2014 a Domov zde měl i svůj prodejní stánek.
2.12.2014 sehráli pro obyvatele DD pohádku Mrazík žáci ZŠ Božice a následovalo rozsvícení vánočního stromečku v Domově. Dne 9.12.2014 předvedly svůj adventní koncert v klášterní kapli členky pěveckého sboru De Melodica. Následující den zahrály svůj Vánoční koncert babičkám a dědečkům žáci božické pobočky ZUŠ Znojmo pod vedením H. Mackové a J. Svobody. 11.12.2014 potěšily klienty Domova děti z I. MŠ Božice s Čertovskou besídkou. Posezení s dětmi z Domova pro matky a otce v tísni ze Znojma 16.12.2014 mělo velice působivý ráz a podrobně je zachyceno na webu http://www.domovbozice.cz/. Adventní čas zakončili svým Vánočním zpíváním dobrovolníci z Dobrovolnického centra ADRA Znojmo dne 21.12.2014 a vlastní Vánoce byly spojeny s Vánočním posezením. Právě probíhající čas vánoční je tradičním časem radosti, dárků, návštěv blízkých a svátečního klidu a pohody.

                                                                                                    (lan)












Žádné komentáře:

Okomentovat