neděle 21. prosince 2014

Seriál: Po starých zámeckých schodech 1

Před časem jsem zde publikoval jako fotohádanku jedny božické schody. Na prahu nového roku jsem se rozhodl, že bychom takto mohli zmapovat všechny veřejné božické (a křídlovické) schody a schodiště. Patent na to, že je znám všechny si nečiním, přivítám opět vaši spolupráci.
Jednou tak budeme mít zajímavé podklady pro důstojnou publikaci o Božicích, výhledově to vidím na rok 2025. Párkrát se ještě vyspíme a deset let uteče jako voda v Jevišovce i v Příčním potoce. Do té doby budeme pomaloučku, polehoučku shromažďovat materiál a podklady, aby to někdo za těch deset let dal dohromady.
Lidí, kteří mají Božice skutečně rádi a kteří jsou ochotni pro zachycení prchavých okamžiků jejich života leccos udělat a obětovat, žije mezi námi víc, než si možná myslíte. Vůbec nám nevadí, že tvoříme v klidu v ústraní. Život společnosti se pohybuje jako na vlnách a vždycky vynese na vrchol nějakou jejich část. Když jsem se dneska díval na bohatý připravovaný kulturní, sportovní a společenský program na rok 2015, uvědomil jsem si, že náš retro seriál o aktivitách SKP v letech 1980 - 1990 se v roce 2015 do Božic vrací ve své reálné síle. Jenom s jinými lidmi, s jiným drajvem a jinými prioritami, ale vrací se nadšení a entuziasmus. Ta pořadatelská činnost se totiž bez nadšení a osobního nasazení dělat nedá. Rád přispěju propagací a občas reportáží z některé akce. Tak podrobně a detailně jako jsem to dělal v letech 2010 - 2014 to však určitě nebude.
Seriálek Po starých zámeckých schodech je prvním střípkem do nového ročníku blogu http://www.probozice.blogspot.cz/. Budu rád, když po těch starých zámeckých schodech půjdete i v roce 2015 se mnou.
                                                         Ladislav Nevrkla, "Vždy na vaší straně"

3 komentáře:

  1. Napovědět můžu, že tyto schody potkáme v Českých Křídlovicích. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že jsou to schody od hlavní silnice u kostela vedle pomníku padlých, směrem ke hřbitovu.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou to schody za zahradou paní Sotolářové v Českých Křidlovicích kousek pod Studánkou.Dříve tudy vedla cestička.AL.

    OdpovědětVymazat