neděle 14. prosince 2014

Fotbalová (r)evoluce! Bez internetu v kabinách si od nové sezony nekopnete!

Zatímco jsem se včera na tomto blogu dojímal, kolik, jak a  kde sehrajeme přípravných zápasů, byli fotbaloví funkcionáři seznamování s (r)evoluční fotbalovou změnou, která vnese do organizačních záležitostí všech fotbalových soutěží naprosto nového ducha.
FAČR ji nazval  příznačně Fotbalová (r)evoluce ... nová cesta k vítězství! Co bude tato změna v praxi znamenat? Je konec ježdění na krajský fotbalový svaz do Brna, je konec vyplácení rozhodčích "na ruku", je konec ručně psaných zápisů o utkání, je konec ověřování zápisu kapitány mužstev, je konec telefonického hlášení výsledků na OFS, čeká nás taky zrušení registračních průkazů hráčů. Je to konec řady dalších po desetiletí neměnných záležitostí kolem mužstev a kolem zápisů.
Je to však začátek zavedení internetu na fotbalové stadiony. Zápisy se totiž budou zpracovávat výhradně elektronicky, a to v on-line systému! U každého týmu bude určená zodpovědná osoba (registrovaný administrátor klubu), která bude mít tuto elektronickou komunikaci na starosti. Povinností fotbalového klubu bude zajistit připojení na internet, nejlépe asi z kabiny rozhodčího přes wi-fi. Záležitosti kolem pořízení notebooku nebo klasického počítače budou z fotbalového svazu zadotovány, tam si počkejme na přesné informace. Budeme na to mít ještě půl roku, celé jaro dojede ještě po starém.
Na webových stránkách FAČR - viz http://fotbal.cz/ftp/fotbalova_revoluce.pdf už k tomu jsou informace, tak ti z vás, kteří se už nemůžou dočkat, můžou to tam začít studovat.
Často se žehrá ne to, že mladí sedí jen u počítače a nic jiného neumí. Já říkám, zaplaťpámbů za to, že mladí sedí rádi u počítače a umí na něm kousky, které už naše hlava nepobere. Jak je vidno, ani náš nejpopulárnější sport se bez počítačové revoluce neobejde a je známkou kvalitního vedení našeho fotbalu (v čele s panem Peltou), že tuto zásadní revoluci nerozmělňuje nějakými polovičatými úpravami. Pravdou však taky zůstává, že bez šikovných, kvalitních a ambiciozních hráčů a bez nadšených a odpovědných fotbalových funkcionářů se fotbal ani po 1.7.2015 neobejde. A to je taky moc dobrá zpráva.

           (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat