úterý 7. července 2015

Florbal: Ohlédnutí za letošní florbalovou sezonou

S koncem června uzavřeli v břežanské sportovní hale božičtí florbalisté letošní sezonu 2014/2015. Po úvodním slově následovala na jedné polovině hřiště soutěž v nájezdech, na druhé se rozehřívali a důležité dovednosti se do krve snažili dostat hráči z rodin našich Panterů
V úvodu jsme zhodnotili florbalové období, které je za námi, a nahlédli do toho, které za tři měsíce začne. Mezi hlavní změny následující sezony patří rozšíření Florbalové ligy nadějí pro mladší a starší žáky o další týmy. S těmito kategoriemi je spojena i další novinka – společný pravidelný trénink v břežanské hale. Pro hráče, kteří už jsou na žákovské kategorie staří, bude založena kategorie dorostu a juniorů. U přípravky a elévů budeme pokračovat stejným způsobem jako tento rok. Přibude však ještě pár odehraných turnajů.

Z kvalifikace nájezdů postoupili do finále dva zástupci přípravky (Vlastimil Fňukal, David Vlachynský), ze kterých to do vítězného konce dotáhl Vlastík Fňukal. Po napínavém finále (Jakub Jírovec, Daniel Kuřák) zvítězil mezi elévy Kubík Jírovec. U mladších žáků z trojice finalistů (Radek Horáček, Jiří Takáč, Bohdan Rapčan) vyšel nejlépe Jirka Takáč. Nejstarší se do finále probojovali také tři (Zdeněk Klimeš, Pavlína Maruštíková, Matěj Štrunc). Z nich pak závěrečné nájezdy zvládl nejlépe Matěj Štrunc.
Po vyhlášení těchto vítězů proběhlo i důležité vyhlášení neužitečnějších hráčů celé sezony.

Hráče přípravky a elévů jsme za celoroční práci, snahu a neustálé zlepšování ocenili zlatými medailemi všechny – David BagoňaPetr ČermákFilip DvořákVlastimil FňukalMarkéta HnízdilováJakub JírovecRadek KapaňaJakub KopeckýJakub KresanDaniel KuřákStanislav SimandlVojtěch SmolenTereza SmolenováPetr SolařPavel ŠikoŠimon ŠubrtRobert TuroňDaniel UrbanDavid Vlachynský.
U mladších žáků byl oceněn Bohdan Rapčan. Starší žáci měli nejužitečnější hráče dva – Davida Hájka a Matěje Štrunce. Nejužitečnější hráčkou napříč všemi kategoriemi se stala Pavlína Maruštíková, brankařem pak Petr Řihák.

Ve druhé polovině programu se rozjel souboj mezi týmem „mladších“ (všichni naši hráči) a týmem „starších“ (trenéři, bývalí hráči a zástupci rodin hráčů). Celkem se jednalo o tři srovnání. V přestávkách utkání proběhla nejdříve soutěž ve štafetovém slalomu, poté ve střelbě na přesnost. Tu první vyhráli „starší“, druhou zase „mladší“. Rozhodnout tak měla poslední patnáctiminutovka utkání. Tu, i díky skvělému počtu zapojených, ovládl tým s vyšším věkovým průměrem. Po dvou letech tak titul vítěze exhibičního utkání změnil svého majitele.

Materiál je převzat z webu: http://pantherszaci.webnode.cz/news/sezona-2014-2015-ukoncena-v-brezanske-hale/ 

                             (lan)




Žádné komentáře:

Okomentovat