pátek 31. července 2015

Fotbal: V Gaubitschi v neúplné sestavě. V neděli venku s Lopatovem

Cigi kopal roh - a míč se snesl nádherným
obloučkem do rakouské branky
Hrající trenér v práci, zraněný Jara v roli kouče, chybějící Lovec a další hráči, na druhou stranu se po dvou letech objevil v naší sestavě Ramon a řada dorostenců. Proti nám v první půli tým "A", v druhé tým "B".
Gaubitsch - Božice 5:2 (5:1). Naše branky dali Lukáš Svoboda a Vojta Bačo (z penalty)

Diskuze o tom, co mají naplňovat přípravné zápasy a jak hodnotit nasazení jednotlivých hráčů, jejich přístup, výkon a celkový dojem jsou velmi obtížné a můžou být i zavádějící. To základní dilema máme v Božicích už několik let vyřešeno dobře. Přípravu skládáme z tréninku a přípravných zápasů. Fotbalové turnaje, kdysi tak populární, jsme poslali do historie. Přípravné zápasy se domlouvají tak, aby soupeř byl nejen zajímavý, ale i kvalitní. Něco vyjde, něco méně. Podobné je to s termíny. Tam patří třeba včerejší - páteční - utkání v příjemném rakouském městečku Gaubitsch. V Rakousku to mají tak, že mužstva od okresního přeboru nahoru musí mít svou rezervu ("B" tým), který - to se podržte - hraje svoje zápasy jako předzápasy prvního mužstva v soutěži rezerv. Detaily neznám, podstatné je to, že mužstva musí mít velmi širokou základnu, jelikož není prakticky možné, aby jeden hráč hrál dva zápasy za sebou. To jsme včera viděli v praxi.
V první půlce se proti nám postavilo první mužstvo (účastník 2. třídy Pulkautal, tj. našeho okresního přeboru) a ve druhé půli se mančaft kompletně obměnil a proti nám nastoupila gaubitschská rezerva (účastník 2. třídy Pulkautal rezervy).

Jak jsme nastoupili: Michal Hrubý (od 46´ Vojta Bačo) - Zdeněk Chrenovský, Jiří Pavelčík, Roman Šob, Kuba Rambousek - Roman Šebela, Jan Kudlička, Karel Vávra, Petr Procházka - Lukáš Svoboda, Pavel Ležák. Postupně nastoupili v poli tito hráči: Sláva Urban, Vojta Maruštík, Broňa Horáček, Michal Hrubý a někteří hráči se do hry po pauze vrátili. Na lavičce Jara Jandásek (jako zastupující kouč), David Švejdík (srdcař, který nevynechá jediný zápas a z lavičky mužstvo podporuje).

Zápas jsme zahájili dobře a první čtvrthodinka přinesla oboustranně vyrovnaný fotbal, byť v 7´ tutovku vychytal výborný Míša v naší bráně a výborným obraným zákrokem se blýskl Ramon. Kopali jsme i dva rohy za sebou a ten druhý kopl Cigi tak výborně, že se jeho oblouček pěkně zatočil a spadl za záda překvapeného rakouského gólmana. Ujali jsme se vedení 0:1.
Domácí poté přidali a jejich tutovky se vršily. Zpočátku je likvidoval výborný Míša (ve 13´ a 20´) nebo přestřelili (v 16´), až jsme v 25´ opět propadli na levé straně obrany (to už jsme dva hráče předtím střídali a přestali jsme hrát svou hru) a domácí pěkným gólem srovnali na 1:1. Naše trápení postavené na nakopávání potrestali domácí dalšími dvěma góly (ve 26´ a 28´) a záhy vedli 3:1.
Našich útočných akcí bylo jako šafránu (Honza K. pálil vysoko nad ve 29´a pěknou akcí, z níž jsme vybojovali roh, předvedl v 37´ Vojta M.), zato domácí nám ve 34´ a ve 40´ po jednoduchým rychlých útočných akcích dali další dvě branky a do šaten se tak odcházelo za stavu 5:1.
Druhý poločas nebyl už fotbalově tak líbivý, domácí poslali na hřiště kompletní rezervu a my jsme nejen střídali, ale i zkoušeli hráče na různých postech. Roh vybojoval Sláva, pěknou podélnou střelou se prezentoval Lopík a těsně minul zadní tyč (48´). Konečně zase nějaká naše pěkná akce s myšlenkou v 55´. Zakončoval ji Sláva, který si pěkně pokryl míč a vystřelil. Po "faulu" na Lopíka v 58´ jsme kopali penaltu a gólman Vojta Bačo ji bezpečně proměnil, i když přitom málem zlomil břevno. Snížili jsme na konečných 5:2. Vojta i v bráně předvedl několik dobrých zákroků (68´, 70´) a jeho konto zůstalo čisté. Slibnou šanci spálil Cigi a v 65´ vyslal naši první přímou střelu na branku Lopík. Nadějně vypadal VPK v podání Jury Pavelčíka (jinak dirigenta naší hry po celý zápas) v 72´, ale Zdeňkovi se hlavičku nepodařilo umístit. Ani Míša Hrubý nebyl tentokrát v útoku úspěšný, a tak se skóre již do 90´ nezměnilo.

Potěšitelná byla početná družina božických fanoušků a příjemné překvapení pořadatelů směrem k nám fanouškům. Seděli jsme na malé tribunce, podobné třeba té v Dyjákovicích nebo v Hrádku, kterou bychom možná rádi jednou viděli i v Božicích. Jenom nevím, jestli v tom případě bylo šťastné přemístění hráčských laviček před tribunu, jelikož by dneska zacláněly ve výhledu, podobně jako to nešťastně vyřešili v Břežanech. Pořadatelé i nám fanouškům nabídli občerstvení. Samozřejmě zdarma! Nebo to není samozřejmé? V Rakousku ano. Určitě všichni známe za posledních 25 let rakouskou pohostinnost, u nich je to samozřejmé, neboť mají velké množství sponzorů, pro něž je čest podporovat kulturu a sport či charitu. Snad to taky jednou doženeme ...

Na neděli 2.8.2015 od 17 h se nám nakonec podařilo domluvit zápas s Lopatovem. Věřím, že naše sestava se konečně bude co nejvíc blížit té, s níž za 14 dní zahájíme boje o mistrovské body.
                           (lan)










Tak prosím, co si dáte?





Jedna z našich smutných chvilek ...

... a druhá ....

... a do třetice





Pauza, odpočíváme u naší střídačky ....

... a Jirka Pavelčík dělá rozbor ....


Dirigent, jak má být

Fotka se mi nepovedla, ale Vojtův gól z penalty platil








Žádné komentáře:

Okomentovat