neděle 2. srpna 2015

Fotbal: V Lopatově jsme hráli pohledný fotbal

Opět jsme nebyli komplet, ale přesto nám naši hráči tentokrát nabídli přeci jenom hezkou řádku pěkných akcí a i přes těsnou prohru jsme neodjížděli z Lopatova vyloženě smutní. Zraněný hráč Jara Jandásek opět v roli kouče může být tentokrát celkem spokojený. Jenom toho Míšu měl do hry poslat o pět minut dřív a Cigiho stáhnout na krajní zálohu. Ale to mu neradím, to jenom suše konstatuji ...
TJ Litobratřice - TJ Sokol Božice 1:0 (1:0)
Zápas začal tím, že od nás nechtěl nikdo mávat na čáře a tak se hrálo v první půli s jedním pomezním. V Reichu jsme hráli celý zápas bez asistentů a šlo to a v Lopatově to ve druhé půlce šlo taky.

Při absenci rekonvalescentů, zraněných hráčů a z různých jiných důvodů jsme v 1. poločasu nastoupili v této sestavě:
Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Broněk Juřica, Roman Šob, Roman Šebela - Vojta Maruštík, Karel Vávra, Jiří Pavelčík, Petr Procházka - Pavel Ležák, Evžen Egner. Na lavičce: Vojta Bačo, Lukáš Svoboda a Kuba Šafránek.

Ve 2. poločasu byla naše sestava následující: Vojta Bačo - Zdeněk, Broňa, Roman, Ramon (v závěru Kuba Šafránek) - Prochy, Jura, Kája, Lovec - Lopík (na 5´ Míša), Cigi.

Jasným cílem našich byla ofenzíva. Domácí posílení krajánky i nějakou skutečnou posilou však byli v 1. půlce pohybliví a šikovní a k ničemu vážnějšímu v útočné fázi nás nepustili. My z lavičky jsme byli rádi, že byl vidět Evžen v útoku a dvojice Lovec - Lopík v nás vzbuzuje naděje. Obrannými zákroky se blýskl Ramon, velmi se snažil Roman a největší potěšení jsme měli z dvojice Vojta Maruštík - Kája Vávra! Je moc dobře, že dostali ve všech přípravných zápasech šanci, rostou z nich výborní fotbalisti. A podobně jistě působí Vojta B. jako druhý gólman. O čtveřici Míša H. - Broňa J. - Jirka P. a Lopík nemluvím a nepíšu. Bez nich bychom (nejen) dneska jenom těžko mohli předvádět to, co jsme viděli.

Snažili jsme se o rychlý přechod do útoku, snažili jsme se zakončovat, ale ta muška! Tak pár ukázek z mých poznámek:
Naše pěkná akce - Vojta.
Peťa - Evžen - pěkně, ale nad!
Pas na Lopíka od Romana a pak sám Roman zakončil další útok. Dobře!
Karle, ta jedna klička byla navíc!
Rychlý útok Roman - Ramon - pěkná.
Evžen zakončil útok podélnou střelou těsně mimo.
Pěkně Lopík - centr ...
Lopík neměl komu nahrát, tak pozdravil gólmana.

Kolem 35´ jsme se začali vytrácet a po našich nepřesnostech jsme z rychlého útoku domácích ve 40´ inkasovali. Vedení 1:0 udrželi domácí až do konce.
Pár sekund před koncem poločasu došlo ke kontaktu našich záložníků Karla a Vojty a kulhající Vojta (kotník) už dnes víc nehrál. Na hřiště vběhl Cigi.

Druhá půlka byla celá v naší režii. Nejlepším hráčem na hřišti byl Jirka Pavelčík, jemu výborně sekundoval Lopík, Broňa, v šancích byl Lovec a ožili prakticky téměř všichni naši hráči. Gólová byla v 60´ akce Cigiho, ale skončila opět nad. Náš tlak byl místy až drtivý, třeba kolem 66´ jsme kopali tři rohy za sebou.
Nejhezčí akci zápasu předvedla naše trojice Lovec, Lopík a Jura. Lovec poslal na milimetr přesný pas Lopíkovi až k praporku, ten perfektně zasekl a odcentroval a jura Pavelčík poslal tvrdou střelu těsně nad!!! I Tak to byla ukázková akce hodná učebnice fotbalu.
V šancích byli Evžen i Cigi, dokonce se v brankové příležitosti ocitl i Zdeněk!

Poslední minuty už nám úplně nevyšly, a tak se skóre neměnilo. Dobrý dojem z nadějné hry nám však zůstal a uvidíme, jestli se potvrdí příští neděli 9.8.2015 v 17 h ve Wildendürnbachu.
                                                          (lan)





















1 komentář:

  1. Zdravím božické hráče a fanoušky!
    Vzhledem k tomu, že (zatím) nemám přímý kontakt na pana Nevrklu, kterému děkuji za komentáře k zápasům, chci informovat hráče a fanoušky o změně termínu přípravného zápasu v Rakouském Wildendürnbachu z neděle na čtvrtek 6.8.2015 ca od 19 hod. Na víkend sháníme jiného soupeře, pro poslední přípravný zápas. J. Pavelčík

    OdpovědětVymazat