pátek 21. srpna 2015

Okénko sousedů: Zajímavé akce v okolí (akt.21.8.)

Zatímco uplynulý víkend byl v Božicích ve znamení sportu (úvodní zápas okresního přeboru) a zábavy (turnaj na Škárkovce), nemám na právě se blížící víkend o akcích v Božicích žádné informace. U sousedů v Šanově jsem nakonec zjistil jednu zajímavou akci.


Dvě akce, na něž se můžeme podívat, však nabízím. Obě se konají po oba víkendové volné dny v sobotu a v neděli 22.8. a 23.8.2015.
Tou první jsou tradiční bartolomějské krojované hody v Břežanech, tou druhou (pro rodinné výlety jak dělaná) Okresní výstava mladé drůbeže, králíků a holubů v Branišovicích.

Ke druhému zápasu IM SPORT OP jedou v neděli 23.8.2015 fotbalisté TJ Sokol Božice na horkou půdu do Únanova (profil dodám zítra), zápas začíná v 16:30 h. Bohužel i dorostenci hrají svůj úvodní zápas v neděli 23.8.2015, ale již od 14 hodin u sousedů v Hrádku.

Pokud víte o nějaké zajímavé akci v našem okolí, napište, doplním ji do přehledu.


GULÁŠOVÉ HODY v Šanově. O tom, kdo umí uvařit nejlepší guláš, se bude v sobotu rozhodovat v Šanově. Tamní kuželkáři chystají druhý soutěžní gulášový festival. „Od devíti hodin dopoledne až do čtyř odpoledne mohou soutěžní týmy předvést své kulinářské umění. Jejich úkolem bude uvařit asi sedm litrů guláše. Může být hovězí, vepřový, segedínský či houbový," informoval za organizátory Aleš Procházka.
Uvařené jídlo zhodnotí odborná porota i návštěvníci. „Budou posuzovat vzhled guláše, jeho chuť, konzistenci i křehkost ingrediencí," dodal organizátor.
Startovné je 150 korun a v ceně je zapůjčení kotlíku i dřevo na otop. Zájemci se mohou přijít podívat i ochutnat za sto korun, bez ochutnávky za polovinu. Děti do patnácti let mají vstup zdarma.
Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/z-regionu/zajemci-se-utkaji-s-masovym-vrahem-ve-hre-20150820-dqs2.html

Jenom jako avízo na dvě velké akce připomínám, že v neděli 6.9.2015 se koná v Šanově dobročinná akce Tančíme s Honzou Onderem pro Markétku, a v sobotu 5.9.2015 se již po jedenácté můžete dobře pobavit, najíst, napít i nakoupit na Slavnostech chleba ve Slupi.

Nevím, jestli ještě platí nabídka na prodej benzínky v Jaroslavicích, ale máte-li někdo zájem, poptejte se

            (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat