sobota 15. srpna 2015

Kruté tři dny na českých silnicích

Foto z nehody podle Deníku
Píše server iDNES.cz, že "mimořádně tragické byly poslední tři dny na českých silnicích. Ve čtvrtek přišlo o život pět lidí, v pátek sedm a v sobotu zatím tři." Bohužel jednou z obětí těchto nehod se stala i pracovnice Obecního úřadu v Božicích paní M.B. z Borotic.
Píše o tom policejní svodka a Liberecký deník, nehoda byla i předmětem  reportáže Krimi zpráv v pátečním vysílání televize Prima.

Na křižovatce silnic I/9 a I/38 u Jestřebí se v pátek 14.8.2015 hodinu po poledni srazil nákladní vůz s osobním. V době příjezdu hasičů byli v osobním vozidle zaklínění dva lidé, řidič a spolujezdkyně. Na vyproštění hasiči použili hydraulické nářadí, řidiče předali do péče zdravotníků a spolupracovali při jeho ošetřování.
Spolujezdkyně přes snahu všech záchranářů zraněním podlehla. Řidič utrpěl středně těžká zranění a vrtulník jej přepravil na traumacentrum do liberecké nemocnice. „Má poranění břicha a hrudníku," uvedla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Moravcová.
„Chorvatský řidič s nákladním vozidlem přijížděl k této křižovatce od Provodína a nedal přednost osobnímu vozidlu, jedoucímu ve směru od Mladé Boleslavi na Českou Lípu," informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.
Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledek.
Život nevinnému člověku už nikdo nevrátí. Každého z nás taková událost zasáhne, zvláště když jsme paní znali. Ještě ve středu ráno jsem s ní mluvil na obecním úřadě...
                          (lan)

Zdroj: http://liberecky.denik.cz/nehody/nehoda-u-jestrebi-skoncila-tragicky-20150814-vi7x.html

Žádné komentáře:

Okomentovat