úterý 11. srpna 2015

I v tropech se v Božicích pracuje

Ani tropické dny nezastavily různé práce na obecních parcelách. Zaměstnanci obce od časného ranního kuropění do popoledního žáru pokračují v budování parkoviště a úklidu obce.


V jeho rámci nejen odvážejí a sbírají odpadky, ale dnes taky likvidovali suché větve a suché břízy před autoservisem Dušana Juřeny. Břízy patří ke stromům, které velmi výrazně trpí vláhovým deficitem a v písčitých Božicích to je patrné odjakživa. Nejsme bohužel Ukrajina či Bělorusko. A riziko, že by mohla suchá větev nebo dokonce březový kmen přistát na silnici nebo nedej bože na kapotě auta či hlavě projíždějícího cyklisty, bylo už nyní příliš vysoké. Skoro každý den takovou zprávu (o odklizení padlých větví na komunikaci) čtu ve zprávách ...
Taky na Škárkovce se v minulých dnech pracovalo a prováděly se zde terénní úpravy, díky nimž se výrazně  rozšířila hrací plocha pro malou kopanou či tenis. Nový trávník už se ale do soboty asi nepodaří položit, bude nám muset stačit ten, který přežil letošní tropické léto. Nezapomeňte se přijít v sobotu během dne podívat, jak to teď na Škárkovce vypadá.
      (lan)










V úterý zmizely čtyři suchary ...











Žádné komentáře:

Okomentovat