pátek 7. srpna 2015

Rekonstrukce božické Jednoty před spuštěním

V pondělí 17.8.2015 bude zahájena pravděpodobně nejrozsáhlejší rekonstrukce prodejny COOP Jednota v Božicích. Po dva měsíce bude stavební firma budovat ve dvoře nové skladové prostory a poté dojde asi na třítýdenní na úpravu interiéru.
Změní se tam komplet všechno. Přibude nový úsek na bourání masa a vstupní dveře budou na dnes již běžnou fotobuňku (třeba jako v marketu Jednoty v Pohořelicích), takže odpadne tahání dveří dopředu dozadu nebo mačkání kliky! Veškeré dosavadní sklady se stanou součástí prodejní plochy.
Podle dřívějších informací by celá akce měla být zkoordinovaná s přispěním obce Božice při budování parkovacích ploch. K tomu je třeba nejdříve provést demolici staré stodoly (mimochodem víte, že tato stodola patřila původně rodinnému domku, který stával tam, kde si většina z nás už pamatuje autobusovou zastávku?) a kamenné opěrné zdi. O těchto pracích se jednalo již na jarním zasedání zastupitelstva obce a byla tam přislíbena předběžná participace obce na akci Jednoty: prostě každý na svých parcelách, jinak to prostě nejde. Jednota se pouští  operativně do díla, doufám, že i naše obec bude stejně operativní a rychlá, tak abychom již koncem roku nejen nakupovali ve zbrusu novém obchodě, ale abychom i bezpečně parkovali v blízkosti obchodu a nebyli přitom nebezpečnou překážkou silničního provozu. O tom, že obec umí kvalitní parkoviště zhotovit vlastní silami se můžete v těchto dnech přesvědčit u školy, kde vzniká již druhé odstavné parkoviště. Přesně takové by mělo stát na místě stodoly a okolního prostranství. Věřím, že se toho všeho dočkáme ještě v roce 2015.
                        (lan)








Žádné komentáře:

Okomentovat