úterý 11. srpna 2015

Fotbal: Co bychom mohli vědět o svých soupeřích

Michal Hrubý, Jiří Pavelčík, Karel Vávra
Taky tři varianty božických dresů -
od nejnovějšího po nejstarší
Tak jako my, snažili se přes léto posílit i naši soupeři v okresním přeboru. Kádr hráčů božického týmu zůstal prakticky totožný s tím, který vybojoval vítězství v trojce a postup do okresu, ale dvě výrazné nové tváře se v našem týmu objeví.


Tou první je zkušený bývalý dlouholetý hráč a funkcionář Hrušovan n. Jev. Jiří Pavelčík (na hostování), tou druhou je náš dorostenec, který se do našeho týmu vrací z hostování v 1. SC Znojmo a který nás všechny v letní přípravě velmi příjemně překvapil, mackovický rodák, Karel Vávra. Zaznamenat je rovněž třeba skutečnost, že se naším hráčem stal gólman Michal Hrubý (dosud hostování z Litobratřic). Potěšitelný je i návrat Romana Šebely k fotbalu. Na hostování odchází Vlastimil Žilík (do Čejkovic). Další případná jednání o uvolnění na hostování se nevylučují.

Zbrojili však i naši soupeři a pokud nesehnali lukrativní posilu (včetně navrátilců z hostování), tak se snažili udržet svůj stávající kádr. Ztráty maximálně sčítají tam, kde jim do kádru sáhly na hostovačky týmy vyšších soutěží. Tak např. Tasovice ulovili Lukáše Hrazdílka z Hrádku a Martina Vlka z Únanova. Taky Jevišovice lovily v týmech OP: Lukáš Fiedler přišel z Mikulovic, Zdeněk Koudela z Práčí.
Mezi týmy OP, které naopak posílily o hráče, kteří ještě vloni hráli MSFL, divizi či kraj, patří především Mikulovice, kam přicházejí na hostování z Jevišovic hráči Libor Rožnovský, Antonín Fiala a Zdeněk Pospíchal. Taky zde zůstávání na hostování náš záložník Tomáš Polický.
Z Jevišovic se do Únanova vrací Tomáš Stuchlík. Velmi zajímavý úlovek se podařil Hevlínu: na hostování sem přichází obávaný snajpr Miroslav Štyks z Novosedel. Taky hned v prvním utkání krajského přeboru dostaly Novosedly nakládačku 7:0 v Bohunicích! Neměl kdo dát gól ...
Náš nedělní soupeř TJ Hostim se raduje z potvrzení hostování či návratu dvou hráčů: Martina Karáska a Petra Kunsta ml. (z hostování v Jaroměřicích), ale taky sčítá ztráty: Na hostování odcházejí Štefan Czucz do Tatranu Šatov, Daniel Hověz zůstává v Jaroměřicích a v Jevišovicích je na delší dobu Aaron Petříček. Další hráči pak hostují v týmech nižších soutěží. 
Tradičně nevypočitatelné budou "B"týmy Mor. Krumlova, Dobšic a Miroslavi. K ostaním se vrátím v průběhu soutěže, pokud potřebné údaje zjistím
                                                    (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat