čtvrtek 6. srpna 2015

Fotbal: Ve Wildendürnbachu zkouška herních variant

Předposlední přípravný zápas jsme sehráli dnes v podvečer v rakouském Wildendürnbachu.
Wildendürnbach - Božice 4:2 (4:2). Naše branky: 2x Evžen Egner.


Ve velmi pěkně řešeném sportovním stánku - i tento můžeme rakouským partnerům jenom tiše závidět (až na to lajnování klasickým vápnem ) - jsme se velmi těžko a pomalu dostávali v tropickém vedru do tempa. Toho hbití rakouští hráči (mezi nimi minimálně čtyři Češi) dokonale využili a v 15´ vedli už 4:0. My jsme do půlky zkorigovali, ale upravit výsledek na přijatelnější stav se nám i přes řadu šancí v druhé půlce nepodařilo.


Sestava Božic: Vojta Bačo - Zdeněk Chrenovský, Broněk Juřica, Kuba Rambousek - Roman Šob - Petr Procházka, Honza Kudlička, Karel Vávra, Michal Topolčan - Evžen Egner, Pavel Ležák. Na lavičce: Vojta Maruštík, Roman Šebela a Laďa Sedláček (zahrál si až moc).
Podvečerní zápas v pracovní den stál za neúčastí některých hráčů, dále zranění a možná i přístup některých. Náš kádr je dostatečně široký a hrát může jenom 11 fotbalistů. Je evidentní, že na některých postech zkoušíme nejvhodnější alternativy a je taky zřejmé, že nějaké doladění bude ještě třeba. Právě včera si rakouský soupeř všiml naší slabší levé strany a všechny rychlé útoky vedl - bohužel úspěšně - právě tudy. Taky naše zadní řady se tentokrát rozbíhaly delší dobu a Vojta v brance zakoušel řadu složitých a rychlých akcí útočné čety domácích.
Neviděl bych ve výsledku nějakou zvláštní tragédií, tyto zápasy jsou hlavně na vyzkoušení herních variant a zkoušení hráčů. Myslím třeba, že dvojice, která původně seděla na lavičce a zapojila se do hry až v průběhu zápasu, patří do základu. Potěšitelný byl návrat Michala Topolčana do sestavy, byť musel včera hrát velmi opatrně, aby si v soubojích nepřivodil zranění znovu. Naopak byla škoda, že pro zranění seděl náš špílmachr Jiří Pavelčík jenom na lavičce.
Velmi pozitivně hodnotím přístup trenéra a starších zkušených hráčů, kteří se snaží radit, vysvětlovat a ukazovat, co od spoluhráčů očekávají a jak by se vzniklé situace měly řešit. Naopak hodně povzbuzující je pohled na naše naděje - Káju, Vojtu či Romana i Vojtu v brance - jednou to budou oni, kdo budou základem našeho mužstva.

Úvodní tlak domácích přinesl nejdříve roh, pak VPK v 8´ vedoucí branku. Po přečíslení naší obrany to bylo v 10´ 2:0 a po rychlém brejku ve 12´ 3:0. První naši střelu na branku vyslal Roman v 11´. Další gólovku Vojta chytil, ale v 15´ kapituloval počtvrté - 4:0 - a naštěstí naposledy.
Až v 17´ jsme předvedli první pěknou akci, ale Evženovi se ani nadvakrát nepodařilo dopravit míč do sítě. Domácí si perfektně sbíhali a v této fázi hry nás jednoznačně přehrávali. Postupně střídali (měli tuším 6 hráčů na lavičce), i my jsme obměnili sestavu a zvláště Vojta přinesl potřebné zkvalitnění hry krajní zálohy. Začali jsme střílet na branku z různých pozic i vzdáleností i s různou razancí a přesností. Všechny střely na branku domácí gólman kryl (Míša, Honza K.). V 23´ byl nakonec po našem tlaku úspěšný Evžen a snížil na 4:1. I další střely našich kryl gólman (hlavička Broňka po rohu), nebo byly tečované (Prochyho střela), nebo nám nebyl gól pro domnělý ofsajd uznán (Prochymu). Podruhé úspěšný byl Evžen v 34´ a snížil na konečný stav 4:2. Další Evženovu hlavičku gólman chytil a škoda Kájova zakončení.
Ve druhé půli už jsme byli lepší, hodně pomohl příchod Vojty (vnesl oživení i pěkné fotbalové momenty). do hry též přišel Ramon (původně místo zraněného Evžena, který se pak vrátil a dolu šel Míša). Viděli jsme pěkné fotbalové momenty dvojice Vojta - Lopík, Evžen - Lopík, Honza - Lopík, Evžen - Vojta. Hodně střílel z větších vzdáleností Honza, byla to dělostřelba jak u Verdunu! Rozběhal se Rambo a nejvíc sil na hřišti asi nechal hrající trenér Broněk.

Věřme, že v neděli proti Čejkovicím už nastoupíme v sestavě, která se rýsuje pro podzimní část OP, tj. pouze bez rekonvalescenta Džampa!!! Zápas začíná na hřišti v Božicích v 17 hodin.

       (lan)

























Žádné komentáře:

Okomentovat