sobota 25. července 2015

Fotbal: Tasanda jde zaslouženě dál (akt.27.7.)

Velice slušně zaplněný fotbalový stánek v Božicích nabídl divákům celkem slušný pohárový fotbal v podání třetiligového MSK Břeclav a divizních Tasovic. Tasovičtí nám nabídli možnost sehrát 1. kolo Českého poháru u nás a myslím, že jsme svoji hostitelskou roli zvládli dobře.
TJ Sokol Tasovice - MSK Břeclav 2:1 (0:1)

Sestavy a branky:


Zápas se hrál ve svižném tempu a přinesl i řadu brankových příležitostí. V první půlce jich měla více Břeclav, jednu z posledních proměnil ve 44´ útočník Tomáš Pospiš ve vedoucí gól - 0:1.
Druhou půlku začala ofenzivněji Tasanda, všichni jsme si říkali, že se asi snaží rychle vyrovnat, dokud má síly, než přijde očekávaný tlak břeclavských. Jenže žádný velký tlak ze strany MSK nepřicházel, řadě hráčů docházely síly a ani střídání nepřineslo do břeclavských řad potřebné oživení. To střídání Tasovických bylo ku prospěchu věci, Tasanda se pustila do útočení, kopala řadu rohů a standardek (i když jejich provedení žádné oslnivé nebylo), a tasovický útočník č. 7 Petr Kirchner měl sám na kopačce nejméně tři výborné šance, z toho jednu - v 63´- volající po gólu. To se mu však nepovedlo, byť by si ho za bojovnost a předvedený výkon zasloužil. Pomohli mu spoluhráči. Nejdříve v 74´ vyrovnal po přihrávce nejzkušenějšího tasovického hráče Romana Švarce Vojtěch Bula ze skrumáže na 1:1 a v 89´ proměnil střídající hráč Karel Veselý penaltu za ruku v malém vápně na konečných vítězných 2:1 pro Tasandu a s tím spojený postup do 2. kola.
Hráči i fanoušci Břeclavi byli s výrokem sudího silně nespokojeni a dávali to hlasitě najevo. Já jsem utkání komentoval a snažil jsem se jejich hlasité projevy nespokojenosti utlumit hlasem i následnou hudbou. Když jsem šel domů, seděli zklamaní fanoušci Břeclavi u autobusové zastávky. Aspoň jeden z nich měl radost, že se podíval do rodné vísky své babičky rozené Grissingerové. Tak jsem rád, že z Božic neodjížděli úplně smutní, i když s pocitem křivdy asi ano.
To Tasovičtí pokračovali ve svém vítězném tažení v Hostinci u Kudličků. Zaslouženě.
               (lan)

Z webu TJ Sokol Tasovice k utkání:

Pavouk Českého poháru 2015/2016:

Část reportáže z Břeclavského deníku 28.7.2015

Co předcházelo penaltě objektivem mého fotoaparátu:







Několik šancí v podání tasovického hráče č. 7 
Petra Kirchnera:







Gólové momenty: 
0:1

1:1 

2:1 

Několik dalších momentek ze zápasu:





























A na závěr něco o divácích - víc než stovka:












Žádné komentáře:

Okomentovat