sobota 4. července 2015

Na hasičské dráze v sobotu živo! (akt.)

V tropickém vedru bylo v sobotu 4.7.2015 na hasičské dráze u Jevišovky živo. To proto, že se zde konalo tradiční 5. kolo hasičské ligy Znojemska. Našim hasičům patří dík za to, že se pořadatelské role nevzdali a zajistili vše na velmi dobré úrovni.
Pro diváky byl v tomto ohledu nejcennější velký stan, pod nímž jsme hledali úkryt před dotěrnými oskarovými paprsky. Sledoval jsem téměř celé první kolo, ve kterém o vedení v setinách sekund soupeřili hasiči z Jezeřan-Maršovic (17,82) a Police u Mor. Budějovic (17,92).
Letos byla k dispozici pouze jedna základna a tak se nejprve konala dvě kola požárních útoků mužů (přihlášeno 14 mužstev) a teprve po nich následovala dvě kola žen (6 družstev). Božice letos startují pouze v kategorii žen, takže jsem zvědav, jak se našim barvám na domácí půdě bude dařit.
A jelikož nestartovali naši, "blikl jsem" několika snímky ostatní účastníky a podrobněji naše sousedy z Pravic. Na první dojem sice mezi favority nepatřili, ale třeba se jim druhé kolo vydařilo líp než to první. Někomu tam taky praskla hadice a i další nebyli v prvním kole klasifikováni pro nesplnění podmínek soutěže.
Pro všechny bylo k dispozici občerstvení - alko i nealko, hranolky, živáň, cigára .... Hladem a žízni tedy na draze nikdo netrpěl.
Nakonec jsem ještě stihl vyhlašování výsledků. V ženách porazily vítonické hasičky výborným výkonem vedoucí Miroslav. Pro Božice zbyla "bramborová" medaile. Souboj o prvenství v mužích pro sebe rozhodli hasiči SDH Police před Vémyslicemi a Jezeřany-Maršovicemi. Všichni tři se vešli pod 18 vteřin!!! Ani jeden platný pokus nezaběhli hasiči z Dobřínska a hasiči z Pravic druhé kolo pokazili, takže na ně zbylo místo předposlední. Ale to nevadí. I pro Pravické platí staré hasičské heslo: Hasič ku pomoci třebas o půlnoci .... U nás houkala siréna asi půl hodiny po skončení závodů. Kdoví proč?
                                        (lan)











































Žádné komentáře:

Okomentovat