úterý 26. ledna 2016

Pozor na ledovku, náledí a mlhu (akt. ještě jednou)

Stát se nám to může během několika sekund každému. Tedy, každému řidiči. Dnešní ráno bylo velmi zrádné, střídalo se jasno s vycházejícím sluncem s hustými mlhami i kluzkou vozovkou. Stačí okamžik - a se svým vozem můžete přistát třeba na poli.


V údolíčko blízko Pustiny Křížkovice - mezi Božicemi a kruhákem - jsem tak spatřil i připojený obrázek. Zdá se, že to odnesl pouze kus plastového nárazníku. A traktor či jeřáb už pomůžou zpět na vozovku.
Podobně jsem kousíček za Branišovicemi viděl čerstvě rozrytý příkop, po již odklizeném skluzu. A v rádiu upozorňovali na kluzkou vozovku od Olbramovic po Vémyslice. Tak pozor, taky tam jezdíme z Božic za prací.

Včera ráno taky museli u Božic zasahovat profesionální hasiči z Hrušovan n. Jev. Už ráno 25.1.2016 ve 4:20 h museli vyjet ke stromu spadenému přes cestu a rozřezat ho, aby mohl jet autobus na své pravidelné lince.
A včera před polednem havarovalo u prvního větrolamu ve směru Čejkovice - Břežany (za kruhákem) osobní auto. Viník: ledovka.

Jak jsem se dozvěděl, i v sobotu 23.1.2016 odpoledne skončilo na podobném místě jako je na fotografii - na ještě čerstvě zasněženém poli - jiný automobil. Ten však skončil na boku a po postavení na všechny čtyři a vytažení musel být dopraven do servisu odtahovkou.

             (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat