úterý 12. ledna 2016

Život kolem nás. Od havranů k anketám

Po mrazivých dnech se opět rozeběhly dokončovací práce na místní komunikaci pod masnou i u přístavby skladu prodejny COOP Božice. Taky ptactvo a zvířectvo se musí poprat s rozmary počasí, stejně jako lidi.


Koncem minulého týdne, když to zrovna klouzalo, tak sebou na chodníku u altánku švihli nejméně dva spoluobčané, vlastně přesněji řečeno spoluobčanky. Také menší a lehčí vozidla měla problémy. Třeba vyjet kopec kolem sklepní uličky k sýpce.
 Obecní stodola vedle krásně opravené prodejny COOP v Božicích stále stojí a hyzdí tento prostor. Buď opravit a udělat z ní malé muzeum něčeho (zatím nikdo neví čeho), nebo zbořit! Taky zrcadlo při výjezdu z "Prelátovy" ulice (mezi Slováčkovým a Vlachynských) stále chybí. Dneska jsem zde vyjížděl a je to doopravdy "vo h.bu"!
Na naší zahradě přistál minulý týden havran a ani se moc nebál. A sáňky jsem už pro letošek schoval. Kluci (vnuci) si jednou zajezdili, to jim musí stačit. A jejich brášku, který se narodil minulé pondělí, jsme už U Kudličků zapili, aby rostl a měl se čile k světu.

Taky jsem si všiml, že už dlouho nebyla na webových stránkách obce vyhlášená žádná anketa. Že by lidi nic nezajímalo a nic nechtěli řešit? Poslední pochází z roku 2012 a byla na docela zajímavé téma:

Uvítali byste zřízení sběrného dvora v naší obci ?
  • Ano, využíval/a bych ho (135)
  • Ano, občas bych ho využil/a (43)
  • Ne (17)
Celkem hlasujících: 195
Začátek hlasování: 14. 5. 2012 @ 08:13
Ukončení hlasování: Neskončí

Taky mi dneska vyprávěl jeden božický občan, který působí v ostraze jednoho uprchlického tábora ve Východním Německu, že to není vůbec jednoduchá situace. Hlavně prý pohled na velké množství malých dětí v těchto táborech je stresující.

            (lan)

Asi poslední letošní sníh ...


Žádné komentáře:

Okomentovat