neděle 17. ledna 2016

Soutěž pro hasiče: Dobráci roku

Český rozhlas Brno ve spolupráci s Velkopopovickým Kozlem a Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska připravil pro dobrovolné hasiče v Jihomoravském a Zlínském kraji velkou soutěž o titul Dobráci roku. Potrvá od září 2015 do června 2016. 


Na webu Českého rozhlasu Brno (http://www.rozhlas.cz/brno) se uvádí:
Každý týden se s námi vydáte za jedním hasičským sborem a můžete mu pomoci vyhrát velkou veselici pro celou obec plnou hudby, grilovaného masa a piva za 100 tisíc korun. Vítěz jihomoravského kola také postoupí do finálového klání, kde se utká o hasičské vybavení za stovky tisíc korun. 
Dobrovolní hasiči, neboli „dobráci“, jak si sami často říkají, to je fenomén českých měst a obcí. V Jihomoravském a Zlínském kraji snad není vesnička, která by neměla svůj sbor. Jeho členové jsou nejen důstojnými partnery profesionálů při likvidaci požárů, ale zároveň se v obci starají o kulturu a udržování tradic. A přitom je to sdružení dobrovolné a veškerá činnost se odehrává ve volném čase těchto nadšenců, které většinou nikdo ani nepochválí. Český rozhlas Brno se rozhodl nejen chválit, ale i odměňovat. A proto je tu soutěž Dobráci roku! 
Jak se soutěží? 
Princip soutěže je jednoduchý. Vždy v pátek po 15. hodině vylosujeme ve vysílání Českého rozhlasu Brno jeden z přihlášených hasičských sborů. Ten obdrží drobnou cenu a v následujícím týdnu do obce zavítá reportér, který s hasiči natočí medailonek. 
Tento medailonek odvysíláme v pátek po 15. hodině a zároveň vylosujeme další sbor. Celkem takto navštívíme 40 sborů dobrovolných hasičů v Jihomoravském a Zlínském kraji. 
Rozhodovat budete vy! 
Rozhodující slovo v soutěži ale budou mít obyvatelé jednotlivých měst a obcí. Po odvysílání medailonku totiž budou posílat svému sboru hlasy prostřednictvím SMS zpráv z mobilních telefonů. Hlasování bude trvat přesně týden, tedy do odvysílání dalšího medailonku o dalším sboru.  
V červnu příštího roku získá sbor s nejvíce SMS hlasy cenu - velkou show pro celou obec v hodnotě 100 tisíc korun. Český rozhlas se ve spolupráci s partnery postará o maso, pivo a doprovodný program. Nejúspěšnější sbory z jednotlivých krajů se zároveň utkají ve velkém finále v klasických hasičských disciplínách o hasičské vybavení za stovky tisíc korun! 
Zeptejte se našich hasičů, jestli už se do soutěže přihlásili. Pokud ne, pak stačí, aby vyplnili přihlášku. 
-------------------------------------------------
V pátek jsem zachytil upoutávku na podporu SDH Vlasatice, a tak jsem na informace k soutěži dnes podíval a předkládám je. Ze Znojemska byli do soutěže zatím vylosovaní pouze hasiči z Únanova.
Božičtí hasiči mají s Českým rozhlasem Brno už svou zkušenost z loňského června, kdy byla naše obec vybrána do celodenního vysílání. Určitě by si božičtí hasiči v letošním roce zasloužili hodně pozornosti, a to nejen za 14 dní při oblíbeném fašanku!
                     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat