středa 17. února 2016

Novinky na našich silnicích

Když už nám kruhový objezd odsunuli do rezerv, přeci jenom na nás na kraji nezapomněli. Důležitou silnici, která křižuje a vlastně i propojuje státní silnici Pohořelice - Znojmo s Moravskokrumlovskem na jedné straně a Jaroslavickem a Rakouskem na druhé straně v těchto dnech doplnil významný bezpečnostní prvek.


Od mackovické křižovatky se státní silnicí (určitě) po Božice (taky určitě) máme od těchto dnů výrazně vyznačené okraje silnice. A tak když už mizejí poslední třešně z kdysi známé třešňové aleje, přibyly nám kvalitnější a bezpečnější plastové patníky lépe řečeno směrové sloupky. Jedná již o sloupky nové generace, z nichž už nikdo nevyrobí poštovní schránku, neboť nejdou vytáhnout a ukrást.
Jsou pružné (dají se prý ohnout až 1500krát), sloupek se vždy vrátí do výchozí polohy, odolávají nárazu, nezničí je ani kola automobilů. A vytáhnout už nejdou vůbec, jelikož jsou do země zapouštěny speciálním narážecím zařízením. A schránku z nich taky nevyrobíte, protože nejsou duté. Prostě silniční patníky.

                (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat