pondělí 4. července 2016

Fotbalový turnaj veteránů v Hostěradicích. Božice v premiéře třetí!

Veteráni Božic přijali pozvánku na letošní fotbalový turnaj veteránů, který se konal v Hostěradicích. Hrálo se v sobotu 23.7.2016 a veteráni Božic obsadili po zásluze 3. místo.


Turnaje se zúčastnily čtyři týmy: Hostěradice, Miroslav, Vícenice (FC Náměšť n.Oslavou-Vícenice, sloučeno v roce 2008, hraje dnes I.A tř. Kraje Vysočina, okres Třebíč) a Božice.

1. zápas: Hostěradice - Miroslav 3:1
Zajímavostí zápasu byly dva "vlastenci" jednoho hráče Miroslavi.

2. zápas: Božice - Vícenice 0:3 (0:0)
V 1. poločase jsme byli chvílemi viditelně i lepší, měli jsme i gólovky (Jara, Dufa), byli jsme běhavější, ale v 10´se zranil náš záložník Roman Šob st., kulhal a pak jsme půlku dohráli v deseti. Hosté, kteří byli viditelně mladší, byli tak féroví, že do 2. půle nastoupili též v deseti! O výsledku se rozhodlo až v posledních pěti minutách, kdy nám došly síly a kvalitní soupeř svou převahu přetavil i v branky. Byli jsme na tom jak Islanďané v zápase s Francií.
Naše sestava: Laďa Sedláček - Mara Kročil, Josef Raušer, Svaťa Nevěčný, Martin Topolčan - Roman Šob st., Luboš Ralenovský, Jura Pavelčík, Jan Kudlička st. - Jara Jandásek ("Zobák" - "Hej, mladej, běž pro vodu!") a Jura Himal (Dufa). Z různých důvodů nehráli někteří přislíbení (třeba gološ Urban), někteří, co nestíhali (Broňa Juřica nebo Mara Zifčák) a "vys..l se na nás Džamp!" A někteří se již dopředu omluvili.

O 3. místo: Božice - Miroslav 5:2
Za dvacet minut po prvním zápase jsme nastoupili proti odpočaté Miroslavi v boji o 3. místo. Domácí Hostěradice nám půjčily dva hráče, abychom dali do kopy jedenáctku. Střídali se v nepravidelných intervalech na levé záloze a ten "chudší" umístil dobrou přihrávku Luboše Ralenovského do malého vápna do branky soupeře.
Do naší brány se poslal Mara Kročil, kterého po úvodním zápase bolely klouby) a Laďa Sedláček musel do pole. Mara v bráně však byl výborný a chytil dokonce i penaltu našeho bývalého hráče Míry Drlíka! Mara vystihl směr a Mira jen nevěřícně kroutil hlavou, to že se mu ještě nestalo!!!
Třikrát se do miroslavské branky trefil náš nejmladší hráč Jara Jandásek (slovu benjamínek se bráním), jednu přidal Jirka Pavelčík a jednu již zmíněný "vypůjčený" hráč z Hostěradic. Třeba sem někdo napíše, jak se úspěšná posila Božic jmenovala.

Finále: Hostěradice - Vícenice 3:6 (0:3)
Hosté z Vícenic byli jasně nejlepším týmem turnaje. Na hráčích bylo patrné, že mají za sebou zkušenosti z vyšších soutěží a že nic ze svého umění nezapomněli.

      (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat