sobota 2. června 2018

Další vylepšený chodník se buduje

Jeden úsek chodníku od Pastelek k Hostinci u Kudličků byl nedávno dokončen, další se právě buduje v Křídlovicích kolem zavřeného obchodu potravin (bývalé průmyslovky). Jestli se dočkáme do třetice zbrusu nového chodníku kolem zahrady Novotných a paní Němečkové nad Mlíkárkou, to uvidíme.


Zeptat se můžeme za 14 dní na zasedání zastupitelstva. Tam bude tentokrát i KONEČNĚ i dobře slyšet, neboť, jak jsme se dočetli v posledním Božickém zpravodaji, bylo v  sále kulturního domu vybudováno zbrusu nové kvalitní ozvučení. Už proto bychom měli přijít v hojném počtu.
Taky to bude jedno z posledních zasedání stávajícího zastupitelstva, neboť pan prezident již vyhlásil přesný termín komunálních voleb na první říjnový víkend 5.-6.10.2018, a tak to vypadá, že do voleb se zastupitelstvo na řádném zasedání sejde pak už jenom jednou.
Volby však nechávají všechny klidnými, protože jsme vesměs všichni se vším spokojeni. Doby, kdy se předvolební kampaň projevovala daleko výrazněji, jak mezi občany, tak na zasedáních zastupitelstva, jsou už dávno pryč a letos možná poprvé bude v Božicích kandidátek méně než tradičních šest.  Naše kandidátka PRO BOŽICE však bude postavena zcela určitě, to mi můžete věřit, něco o tom vím. :-))) V současném zastupitelstvu máme tři zástupce, byli jsme druhou nejúspěšnější volební stranou a společně s vítěznou stranou současného pana starosty Karla Haly Společné Božice jsme po druhé volební období měli uzavřenou neformální koaliční dohodu a jednoho člena v radě obce.
Co připravuje naše konkurence, nevím. Každopádně lze očekávat zvýšenou aktivitu během letních dovolenkových a prázdninových měsíců, tak že se jistě beze zbytku naplní donutilovské heslo: V BOŽICÍCH SE STÁLE NĚCO DĚJE. A to je dobře.
Také střecha fary byla nedávno dokončená. Škoda, že nemá fara aktuálně nějaké využití. Nabízí se řada projektů, všechny mají charitativní a sociální podtext, a to - co si budeme nalhávat - vyžaduje velmi výraznou komunikaci s veřejností. Kdybychom tady jednali jako Brusel v rámci EU, tak bychom velmi rychle splakali nad výdělkem.
Letošní červen je hned zkraje bouřlivější, teda lépe řečeno bouřkovější, ale zase tak moc vody tady nespadlo. Tak budeme čekat, jaký bude jeho další průběh. někteří už bereme dovolenou a tak uvidíme.
              (lan)











2 komentáře:

  1. Když ve vsi odpoledne kolem 14 h trošku pršelo,tak v Zamlyni a na Staré hoře byla průtrž. Kolik tam na pršelo,nevím,ale projíždějící vozidla musela výrazně zpomalit,protože na silnici stalo několik čísel vody!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, s tím chodníkem u paní Němečkove, tak to je super nápad, kočárek sice vyjede po kolejích, ale chtělo by to udělat nové.

    OdpovědětVymazat