pondělí 11. června 2018

Fotbal: Domácí nás přehráli (+foto)

Dlouho jsem přemýšlel nad titulkem, který by charakterizoval nedělní souboj dvou ohrožených - a přitom fotbalově dost dobrých - mužstev. Když to pak s mírným odstupem píšu, myslím, že ten zvolený odpovídá zápasu nejlépe.
OP: Suchohrdly - Božice A 4:1 (0:1). Naši vedoucí (a nakonec jedinou) branku dal Evžen Egner.


Nastoupili jsme v dosti silné základní sestavě, bohužel bez zraněného stopera Kamila Kaliny, a tak předzápasová nervozita narostla do obrovských rozměrů. Jak se ukázalo během utkání, některým hráčům svazovala hlavu i nohy prakticky celých devadesát minut.
Sestava: Vojtěch Bačo - David Švejdík, Jiří Pavelčík, David Mlčúch, Bronislav Juřica - Lukáš Hrobár, Evžen Egner, Karel Vávra, Jan Kudlička - Jan Szabó a Zdeněk Chrenovský. Střídali: Robert Lysák, Zdeněk Klimeš, na střídačce připraven ještě Patrik Jandásek. Vedoucí mužstva Michal Hrubý.

Před naší brankou to zasmrdělo už ve 2´, kdy si rychlí hráči domácích vynutili faul, aut a pak už zbýval jenom výborný Vojta, aby situaci vyřešil. Pod velkým tlakem byl především bek Zlatan a zachraňoval Jura, který byl dneska společně s Karlíkem a Čábem naším nejlepším hráčem. Konečně se dostáváme za půlku (6´) a útočíme. K brance se probíjel Lovec (8´) a chvíli na to padá, přičemž si pádem přivodil pád na hlavu a musel být ošetřován za čarou. Vojta se opět zapotil ve 14´, kdy jsme po našem faulu přestali hrát, ale velmi dobrý sudí Novák nechal domácím výhodu. Pak nás dvakrát ohrožovaly rohy (16´a 17´) a zle nám zatápěl domácí "Ďábel" č.4. Nervy pracovaly na obou stranách a bylo jen otázkou času, kdy se na hřišti začne žlutit. Olej do ohně přilévali i domácí fanoušci napravo od nás, se kterými se bavil i jinak dneska dobrý asistent rozhodčího Strapina (i když kolem vyrovnávacího gólu domácích zůstává otazník!). Naše tykadlo Honza Sz. bojovalo, ale tradičně pálilo bezhlavě "z prvního podání". Osmělili jsme a dokonce to od 30´ vypadalo na naši mírnou převahu. Po faulu na Žapa padla i první ŽK. My jsme žluté karty sbírali za kecy... Nadějnou skrumáž před brankou domácích jsme viděli ve 33´. Nebezpečný však byl každý výpad domácích a když to ani Jura v 41´ neuklidil, musel zasahovat proti domácí gólovce bravurní Vojta! Prožívali jsme pak ještě chvilku horké chvíle před naší svatyní, ale vše bylo zapomenuto ve 43´. Zdeněk vyhrál hlavičkový souboj, posunul míč Evžovi a ten přeloboval gólmana domácích. Šli jsme tak "šatňákem" šťastně do vedení 0:1!
Nepotrestaným zůstal incident při odchodu do šaten, který hlavní sudí neviděl (?), neboť stál ještě na hřišti. Domácí hráč č. 14 Zdeněk Adamov neudržel nervy na uzdě a nečekaně úmyslně s cílem zranit šlápl na nohu Žapíkovi u tyče za brankou! Ten úmysl byl zjevný, což viděli i domácí pořadatelé, kteří hned zasáhli. Emoce to vyvolalo i mezi fanoušky, zvláště Fanynky z Božic daly hlasitě najevo svoje rozhořčení. Bohužel tento incident zůstal nepotrestán a škoda, že jsem nesledoval odchod do šaten s foťákem... :-(.

2. poločas
Do druhé půlky vlítli domácí s ještě větším elánem, než do té první. Bylo znát, že se na toto existenční utkání velmi dobře připravili, nastoupili v maximálně možné nejsilnější sestavě, jakou disponují a nutno popravdě přiznat, že nás viditelně přehráli.
Už v 46´ zachraňoval žhavou situaci Vojta odkopem přes plot do lesa. V 50´ odmával pomezní sudí Strapina ofsajd, i když se domácí radovali z vyrovnávací branky. Však jim to vrátil v 57´, kdy podobnou situaci posoudil jinak a domácí srovnali na 1:1. Škoda, že chvíli předtím se Evžen ani nadvakrát netrefil do brány! Mohlo se utkání vyvíjet asi úplně jinak. "Věřil jsem si," řekl mi po utkání. Od vyrovnávací branky jsme byli pod tlakem, 2x jsme vyfasovali ŽK a korunu všemu nasadila nešťastně zahraná ofsajd taktika naší obrany a domácí šli zásluhou střecky disponované "16" do vedení 2:1.
Naše velení zareagovalo na vzniklou situací jednou z možných variant: Bruno na stopera, Jura na pravého beka a Bojar jako třetí útočník (přišel místo Zlatana). Hru jsme totálně otevřeli, jelikož jsme měli pocit, že máme na vyrovnání. "Hrajeme na riziko," konstatoval božický fotbalový veterán. "A zbytečně moc brzo! To se nemusí vyplatit" dodal. "Vyrovnat se dá i v poslední minutě. Pro nás je přijatelné prohrát 2:1...."

Bojovali jsme, ale nepodrželi jsme balón a nevyvarovali jsme se kiksů... V 81´to po brejku bylo 3:1 a hřebíček do naší rakve zatloukli domácí v 92´ zase z brejku. Mezitím se domácí "16" 4x dostala do gólové situace, ale Vojta vychytal všechno! Však jsem z prostoru domácích fandů slyšel jenom slova obdivu....!!! Fotbalu v Suchohrdlech rozumějí, i když pár "divokých holubů" vysílalo v průběhu zápasu svůj trus, jak k našim hráčům, tak trapně i k našim fanynkám. Ale holky se nedaly a jejich "kulometné slovní dávky" stály za to...!!!! :-)

   (lan)

Foto z 1.půle:





































Foto z 2. půlky:




















2 komentáře:

  1. U pana Zdeňka Adamova mě to nepřekvapuje.. má problém především sám se sebou...každý jsme nějaký, jen mě zaráží a udivuje, že tento člověk trénuje mládež v 1.SC Znojmo... ať se daří, Radim

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, chci říct, že nebyl dobrý. Ani teď a ani zápasy co pískal proti nám. Mrzí mě že jste to neviděl taky. A ještě to že údajně byl dvakrát uplácen proti nám, což bylo i na něm vidět. Jen to nejde dokázat bez důkazů.

    OdpovědětVymazat