pátek 1. června 2018

Nebezpečný dopravní úsek v Božicích

Mluví se o něm léta - a léta se nic neděje! Dneska je Mezinárodní den dětí a nějak jsem si ho ještě intenzivněji uvědomil díky nepřehledné, nebezpečné situaci, kterou jsem vnímal na vlastní oči. Řeč je o nebezpečném krátkém úseku kolem zatáčky u křižovatky pod Hostincem u Kudličků směrem k mlíkárce.


Provoz přes Božice, zvláště v tomto období velký, provoz naší ulicí (jednou to bude ulice Jana Fráni :-)  ) zvýšený, zastavování a parkování vozidel rovněž zvýšené a procházení chodců, zvláště dětí v době ranní cesty do školy a odpolední ze školy rovněž velký. Mezitím vším se pletou cyklisté, motorkáři, osobáky, dodávky, náklaďáky a na malér je zaděláno.
Nevím, co brání kompetentním orgánům - obec Božice a Správa a údržba silnic JmK Znojmo - aby zasedli ke kulatému stolu a už dávno tento nebezpečný úsek odstranili. Jednoduše vybudováním chodníku podél zahrady Novotných a paní Němečkové.
To, co jsem tam sledoval celý tento týden po sedmé hodině ranní, vyvrcholilo dnes opět po sedmé, kdy se ve spleti dvou tří aut jedoucích po hlavní od kruháku dolů, minimálně jednoho jedoucího nahoru, mě jedoucího do křižovatky a možná i nějakého zde stojícího vozidla, se proplétalo malé školáče kráčející po krajnici okresní silnice od mlíkárky k hostinci!
Myslím, že je škoda, že se na tento slib daný voličům nějak v běhu času zapomnělo. Aspoň já jsem o něm poslední dobou neslyšel. Bavíme se o staré stodole, o vile v Zámlýní a chátrají hospodářské budově na kraji Zámlýní, o sklepech, o mokřadech, o parčících, o lípách, o kině, o GDPR, o obchodech, o vývěskách, o vodě, o silnicích, o jiných chodnících, ale kritický dopravní úsek od Hostince u Kudličků k Jednotě zůstal zasunutý někde v pozadí. Škoda. Nebezpečná škoda.
         (lan)

1 komentář:

  1. Nebezpečný je už povrchem samotným...Je to hlavní cesta Božicemi tak by bylo dobré jí udělat novou...

    OdpovědětVymazat