sobota 5. ledna 2019

Božičtí hasiči hodnotili 2018 i plánovali 2019

Předtříkrálová sobota patřila letos božickým hasičům. Od 10 h probíhala v jejich klubovně na staré křídlovické kovárně letošní valná hromada. Schůzi řídil dosavadní velitel a jednatel v jedné osobě Miroslav Beneš, mezi hosty jsme přivítali zástupce okrsku č.19 Michala Dřevojana i všechny tři božické polistopadové starosty.


Hodnocení uplynulé sezony z pera i úst M. Beneše jste si mohli přečíst v posledním Božickém zpravodaji. Jenom připomenu, že zásahová jednotka měla 22 výjezdů, z čehož byly tři přímo v Božicích. V plánech na letošní rok byly připomenuty jak interní hasičské aktivity (třeba účast žen v okresní lize a účast v soutěžích v požárním sportu v rámci okrsku č. 19), tak i ty veřejné, jako je třeba pořádání fašanku (2. března) a krojovaných hodů (29. a 30. června). Týden na to, 6. července, pořádáme v Božicích na fotbalovém hřišti jeden ze závodů okresní hasičské ligy. Ve výhledu je fotbalový turnaj na Škárkovce, termín bude upřesněn později, a taky drakiáda. Obě akce vloni z různých důvodů nebyly. Počítá se i s účastí na rozsvícení vánočního stromu v Božicích a hasiči určitě pomůžou s pořádáním Svatomartinských chlapských hodů, pokud budou pořádány.
Další úpravy čekají jak prostory klubovny, tak garáží, kde by měla být instalována nová vrata. Tato akce podobně jako řešení otázky nové cisterny jsou odvislé od vyhlášení dotačních titulů. Už teď ale dostal nově zvolený velitel Dalibor Tomášek za úkol sledovat, jaké cisternové vozidlo by pro naše hasiče bylo nejvhodnější.
Společné posezení pak pokračovalo občerstvením výborným hovězím gulášem a společenskou konverzací  s "Poličkou". Prohlíželi jsme si fotografie a dobře se přitom bavili. Někteří s údivem, jiní s úsměvem zjišťovali, že dnes třeba vypadají výrazně jinak než na fotografiích třeba z roku 2007.

                                    (lan)















Žádné komentáře:

Okomentovat