úterý 22. ledna 2019

Samé lepší zprávy ze Znojemska

Sotva jsme si včera přečetli zprávu o neobvyklé dopravní nehodě na brodu mezi Valtrovicemi a Slupí, čteme dneska další kuriozní nehodu někde na Znojemsku (zatím to není specifikováno), kdy řidič s namrzlým čelním sklem zazmatkoval a srazil se s protijedoucí řidičkou. Vyšly přitom najevo nevšední skutečnosti, které budou mít další dohru.


Ke kurióznímu zásahu vyjížděli v sobotu odpoledne hasiči na Znojemsku. Na cestě ze Slupi do Valtrovic, v místě, kde polní cesta pokračuje brodem přes Dyji, uvázlo v řece osobní auto s dvoučlennou posádkou. Hasiče na pomoc přivolala sama posádka, která na záchranu vyčkávala na střeše vozu. Hasiče dvojice zavolala na pomoc krátce po půl druhé odpoledne. Vozidlo, které bylo ve vodě až po okna, hasiči uvázali a vytáhli z vody. Trosečníci se dostali na břeh, aniž by se namočili. Brod přes Dyji mohl být pro řidiče zcela bezpečný ještě v polovině minulého týdne, kdy řekou protékalo kolem 2,5 kubíku vody za vteřinu. Vzhledem k vývoji počasí ale bylo v Dyji již od pátku vody více, v sobotu kolem dvaceti kubíků. Nebylo tak divu, jak cesta skončila. Zvlášť když řidič auta sjel z brodu do větší hloubky.


Velmi svérázně si počínal dvaašedesátiletý muž z našeho regionu. Když před šestou hodinou ranní odjížděl do práce, nechtěl se zřejmě zdržovat odstraňováním námrazy z oken osobního auta. Místo toho si stáhl boční okénko a hlavu vyklonil ven. Takto měl namířeno do asi pět kilometrů vzdáleného zaměstnání. Po ujetí zhruba poloviny trasy proti němu jelo jiné auto, takže hlavu schoval dovnitř. Vzhledem k tomu, že přes namrzlé čelní sklo vůbec neviděl ven, najel do protisměru a tím došlo k bočnímu střetu obou osobním vozidel. Bez zastavení však pokračoval v jízdě dál. Dopravní nehodu nám oznámila protijedoucí řidička. Na základě zjištěných informací se nám podařilo druhého účastníka této kolize během dvou hodin vypátrat. Ani jeden z nich neutrpěl zranění a dechové zkoušky byly negativní. Vyšly však najevo jiné závažné skutečnosti. Autu, které řídil muž, skončila platnost technické kontroly v květnu roku 2017 a navíc je evidované na osobu, jenž před dvěma a půl lety zemřela. Obdobně tomu však je i s vozidlem řidičky. Majitel tohoto vozu téměř čtyři měsíce nežije. Šetřením včerejší ranní dopravní nehody, která se stala na nepříliš frekventované silnici mezi menšími obcemi na Znojemsku, se dále zabýváme.   

Z policejního webu a https://www.novinky.cz/krimi/495102-muzi-chteli-na-znojemsku-projet-brod-ze-strechy-potopeneho-auta-je-zachranili-hasici.html vybral (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat