úterý 29. ledna 2019

Mikrojesle. Zajímavý pilotní projekt v Hevlíně

Až z dnešního vysílání regionálního zpravodajství jsem se dozvěděl, že jeden z pilotních projektů mikrojeslí funguje též v nedalekém Hevlíně.


Co je důležité vědět: Jesle provozuje neziskovka a jsou financovány z peněz Evropské unie. To je důležitá informace hlavně pro ty, co nevidí na činnosti neziskových organizací a na našem členství v Evropské unii skoro nic pozitivního.



Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích řeší problematiku nízké zaměstnanosti rodičů s malými dětmi. Podpora bude poskytována formou veřejné služby - péče o malé děti v mikrojeslích v Hevlíně - hraniční přechod Laa Bomba. Mikrojesle budou zřízeny a provozovány neziskovou organizací - Mateřským centrem Miniklub Znojmo ve spolupráci s obcí Hevlín, kde je obec Hevlín v projektu partnerem bez finančního příspěvku. Tato služba umožní vyšší uplatnění rodičů s malými dětmi na trhu práce.
Mikrojesle jsou koncipovány jako veřejná služba péče o děti, která nabízí pravidelnou profesionální péči o děti od šesti měsíců do čtyř let v kolektivu maximálně čtyř dětí.  Požadovaný provoz mikrojeslí je 5 dní v týdnu 10 hodin denně. Rozsah umístění dítěte záleží na dohodě mezi rodičem a zřizovatelem služby, minimem je jeden den v týdnu.

Kdo chce o těchto mikrojeslích vědět víc, ať se zajímá u poskytovatele na adrese MC Miniklub Znojmo z.s. Zámečnická 285 /3, Znojmo 66902, mobil: 722942855, e-mail: 

Více zde: https://www.miniklub-znojmo.cz/sluzby/mikrojesle/


Žádné komentáře:

Okomentovat