středa 16. ledna 2019

Kontejnery na textil v Božicích vykrádány

Jak včera zveřejnil obecní facebook, řeší v naší obci trošku kuriózní případ, který však asi bude mít policejní a možná i další dohru. O co jde? Přetiskují znění facebookové zprávy:


Dnes jsme řešili jeden poměrně kuriózní případ - na obecní úřad přišel rozhořčený zaměstnanec firmy, která má v naší obci rozmístěné kontejnery na sběr použitého textilu a oznámil nám, že v těchto kontejnerech je z velké většiny komunální odpad.
Přemýšleli jsme, co koho vede k tomu dávat odpadky mezi textil... Nevědomost, schválnost ??? Nakonec jsme přišli na to, že si takto někdo nejspíš pomáhá k odloženému textilu - naplní kontejner odpadky z vedle stojících nádob, lidé tak textil nemají kam dát, a většinou jej nechají vedle kontejneru. Dotyčný pak přijde a vybere si co se mu hodí.... Bohužel si však pravděpodobně neuvědomuje, že se dopouští krádeže (byť se to může zdát i úsměvné), protože vyhozené odpadky patří obci. Hrozí mu za to několikatisícová pokuta ve správním řízení, v určitých případech dokonce až trest odnětí svobody na tři roky.
Netrápí nás v žádném případě nějaký ten odnesený kousek textilu, ale nepořádek, který se tímto jeho činem vytvoří. Navíc nám také v případě opakování hrozí to, že nám svozová firma vypoví smlouvu a o kontejnery na textil můžeme přijít - dnes se to totiž nestalo poprvé. No a své by vám k tomu mohli říct i naši zaměstnanci, kteří ten nepořádek museli uklízet.
Pokud máte k tomuto jednání (pravděpodobně jedné konkrétní osoby) poznatky, sdělte je prosím starostovi (tel. 724186200), místostarostovi (tel. 723485161) nebo na OÚ Božice (tel. 515257125).


           (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat