úterý 22. ledna 2019

Pomoc rodinám dopravních obětí

Na Nový rok byl v hlavní zpravodajské relaci na ČT 1 Události odvysílán příspěvek Pomoc rodinám dopravních obětí. Příkladem dosud neukončeného řízení je tragická dopravní nehoda na tzv. Mackovické křižovatce, při níž přišel o život náš bývalý občan Josef Veverka.


Sám jsem se připojil k těm, kdo usilují, aby se prostor této nebezpečné křižovatky co nejrychleji řešil a stal se bezpečnějším. Oslovil jsem dopisem hejtmana B. Šimka (ANO), ten řešení slíbil, ale jediné, co zde bylo po této tragédii provedeno, je posun dopravních značek blíže ke Kašenci. Potřebný levý odbočovací pruh je stále v nedohlednu. 
Zjevně se současnému vedení Jihomoravského kraje (ANO + ČSSD) nepodařilo najít potřebné finanční prostředky. Když si v této souvislosti vzpomenu jak rychle a ochotně byl na téže státní silnici 1/53 před několika lety vybudován levý odbočovací pruh k dnes zavřené čerpací Shell (nyní Benzina) blízko další nebezpečné křižovatky, tzv. bantické, tak mi to rozum nebere!!!! Páni politici, už Karel Havlíček Borovský říkal, že by bylo dobré přejít od slov k činům. On to řekl sice v jiné souvislosti a trošku jinak, ale význam je tentýž: Byl by již čas, aby nám to naše vlastenčení ráčilo konečně z úst vjeti do rukou a do těla.

V televizní reportáži zaznělo dosti jasných argumentů, které ukazují, jaké dopady mají zbytečné oběti závažných dopravních nehod na pozůstalé. Na děti, partnery, rodiče ....

Jak ale upozorňuje České sdružení obětí dopravních nehod, nejde jen o statistiky. Každá tragická nehoda má pak výrazné ekonomické a sociální dopady na rodiny obětí.

Na příspěvek se můžete podívat na 
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/dily/?filtr=1.1.2019

                                                (lan)




Pepa, už takhle neodbočil! Zezadu do něj narazil nepozorný
řidič a "hodil ho" na protijedoucí autobus!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat