pondělí 3. června 2019

Opravujeme historické památky

Opravený výklenek
Ani letos nezapomněla obec Božice na svůj slib, opravit každý rok jednu menší historickou památku. Letos se této cti dostalo železnému kříži vedle Raušových, ve východní části obce.


Nedávno jsme v televizním dokumentu viděli, jak dopadl obrázek sv. Izidora v Klíčově kapličce na poli v Českých Křídlovicích. Kaplička, která byla zgruntu před nějakým rokem obcí opravená a Klíčovou rodinou doplněná o obrázek ochránce zemědělců a jimi udržovaná, je vkusným krajinným doplňkem. Těžko říct, komu vadil obrázek, že jej musel zcizit nebo zničit .... Ale aktuálně dobrá zpráva: Obrázek je již v tiskárně a brzy bude shlížet na okolní krajinu!
Již před řádkou let byla opravená (rovněž od základů) výklenková kaplička blízko bývalého smeťáku. Letos je o kapličku vzorně pečováno, byla znovu opravená a vybavená symbolickými předměty. Tráva i křoviska v okolí posečená ... Rovněž zde se o kapličku stará jeden z božických občanů a je důkazem, že když nám není jedno, jak vypadají zajímavá místa v obci, že se tato péče vyplatí.

                    (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat