pátek 13. září 2019

Ano, ano, ano ....

Tak vznikalo parkoviště u KD
Proti jedenácti (později dvanácti) zastupitelům sedělo osm občanů. Program 6. zasedání zastupitelstva byl doplněn o bod, jež se týká záchrany polního kříže (nebo aspoň jeho podstavce) a pak už to šlo téměř samospádem.


Byly shrnuty prázdninové investiční akce a opravy v obci a schváleny byly prodeje pozemků. Dobře se poslouchala sdělení o spolupráci s Vinnými sklepy Lechovice a Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje. Vše projednáno a schváleno jednohlasně.
Co zaznělo: Spor o příjezdovou cestu mezi dvěma žadateli byl předán právníkovi. Kanál od Pajerových po bývalé Hatašovo byl vyčištěn, odstraněno z něj bylo prkno, které ho v jednom místě ucpalo, pročištěn byl výtokový prostor u bývalého Hatašového. Byla položena nová krytina na staré poště a zvažuje se využití této budovy na jeden větší byt a nějakou provozovnu. Parkoviště pro 16 aut u kulturního domu a nová autobusová zastávka u Pajerových už jsou jistě všem známé. Na spuštění prací v řádu dní čeká nová komunikace Za školou. Bylo tam již instalováno nové veřejné osvětlení a do konce roku by se mohly položit alespoň obrubníky .... V I. MŠ byla provedena kompletní rekonstrukce umývárny a toalet a pod stůl tak spadla připravená přístavba. Není prý potřeba, protože kapacitně bude tato budova stačit. Byl odstraněn havarijní stav budovy ZUŠ (bývalé české státní menšinové školy). Nové toalety, nová podlaha v jedné učebně, výmalba a přečerpávací stanice místo septiku ve dvoře. Největší akcí je právě dokončovaný nový bezbariérový vstup do budovy základní školy. Zmodernizovaly se i prostory kanceláří a místnosti obecního úřadu. Byly instalovány nové plastové dveře kanceláří i obřadní síně a nová klimatizace v kancelářích.

Prodáno bylo poslední stavební místo u vodojemu (mimochodem i ten bude brzy vyměněn za nový) v místech bývalé obecní stodoly a v rámci vzájemné kooperace s Vinnými sklepy Lechovice budou převodem získány tři sklepy ve sklepní uličce na Borotice. Podobně dojde k dohodě se Správou a údržbou silnic o výměně pozemků v obci.

Padla i informace o spolupráci s Policií ČR ohledně zvýšeného dohledu v naší obci a taky o připravované spolupráci v rámci mikroregionu Hrušovansko v souvislosti se vznikem Obecní policie v Hevlíně. Přisypeme trochu peněz a bude u nás bezpečněji ...

Kromě opravy polního kříže v oblasti pustiny Rochovice (kousek nad prasečákem) se diskutovalo kolem budování cyklostezky pod Starým Karlovem na božickém katastru, neboť obec Šanov tam již na svém území pokládá asfaltový povrch. Snad se příští rok v tomto směru ledy hnou i na naší straně.

O nové pediatřičce se nemluvilo, o dalším osudu božického kina taky ne, o kontroverzní bytovce vedle Pastelek též nepadlo slovo. Ani o dokončení opravy místnosti v pasáži víceúčelové budovy u hřiště a přestěhování informačního centra a knihovny sem. Občany nic podstatného nepálí a na zasedání zastupitelstva nechodí. Doba už je taková....

                                                  (lan)

6 komentářů:

  1. "Dobře se poslouchala sdělení o spolupráci s ..... Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje"
    Opravdu jsem se už dlouho tak dobře nezasmál!!!
    Bart

    OdpovědětVymazat
  2. Do naší obce přijede ve čtvrtek 19.9.2019 pojízdná čistírna peří.Vyrábí péřové deky a polštáře, dodává vlastní sypkovinu. Vše na počkání.Čistírna bude mít stanoviště před OÚ a zdrží se od 9:00 do 18:00.
    Praktický lékař MUDr. Olejník oznamuje, že ve čtvrtek 19.9.2019 bude ordinace otevřena od 7:00 do 10:00 (odpoledne bude ordinace zavřena) a v pátek 20. září 2019 bude ordinace zavřena.
    E.ON oznamuje, že z důvodu plánovaných prací na zařízení distribuční soustavy bude přerušena dodávka elektrické energie:
    pondělí 23.9.2019 od 7:30 do 15:00 v části obce Božice - Kolonie,

    úterý 24.9.2019 od 7:30 do 15:00 v části obce Božice napájené z trafostanice - České Křídlovice, Domov důchodců, Zámlyní a I. MŠ,

    čtvrtek 26.9.2019 od 7:30 - 15:00 v části obce Božice - posádka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dětská lékařka MUDr. Čechová oznamuje, že od 19. do 24. září 2019 se na dětském středisku v Dyjákovicích a Božicích neordinuje. V případě akutního onemocnění se prosím obraťte na dětské středisko Hrušovany nad Jevišovkou nebo na dětské odd. nemocnice Znojmo.

      Vymazat
  3. Tam kam se mělo teoreticky stěhovat informační centrum Knihovna.. Tak tam je soukromá garáž. Co jsem si stačil povšimnout.u kulturního domu pěkné nové parkoviště a stále někdo parkuje naproti na trávníku.a jedno auto bude zachvilku konkurovat bílému autu co tam stalo i pár let. A tak to tady chodí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uf!A je vám teď líp?

      Vymazat
    2. Tady nejde o to jestli je někomu líp nebo že si někdo ulevil.ale dělají se tady nová parkoviště. A k čemu?!jde tady úplně o něco jiného.. Někdo může a někdo ne..ten kdo to psal nahoře v něčem pravdu

      Vymazat