sobota 28. května 2011

Mladí florbalisté mistry a vicemistry ligy!

21. května 2011 čekal na naše mladé florbalisty poslední turnaj v rámci florbalové ligy. Ten se tentokrát odehrál v Miroslavi. Tedy na domácí půdě DDM Miroslav, který celou ligu organizoval.

Naši florbalisté jeli na turnaj obhájit své umístění v tabulce. A to nebyl lehký úkol. Výsledky předešlých zápasů slibovaly dramatické boje. Po domácím turnaji jsme věděli, že soupeři nám nenechají nic zadarmo, a tak jsme se na závěrečný turnaj tvrdě připravovali a snažili se poučit z chyb z předešlých zápasů.
Tuto florbalovou sobotu, která byla delší než obvykle, zahajovala starší kategorie. V té našim florbalistům šlo o získání titulu vicemistra ligy. Předzápasové výpočty naznačovaly, že bude potřebné nechat na hřišti opravdu vše. Za nejdůležitější utkání bylo neoficiálně bráno to poslední mezi našimi hráči a hráči z Miroslavi. My jsme se však zaměřili na utkání jiná a snažili se, aby na závěrečné drama nedošlo. Do prvních dvou zápasů jsme změnili i styl a taktiku hry. 
Hráči první zápas hráli opravdový florbal a utkání velmi dobře takticky zvládli. S dosud v lize neomylnými Prosiměřicemi vybojovali jeden bod za remízu. I ve druhém utkání se náš tým měl setkat se soupeřem, jehož výsledky byly založeny na výkonu jednoho hráče. Florbalisté znovu předvedli hlavně týmovou souhru a bojovnost, které s výbornými zákroky brankaře vedly k výsledku 6:0 pro naše hráče. Díky nejlepší hře, kterou jsem během celé sezony od našich hráčů v této kategorii viděl, nedošlo k dramatickému zápasu o vicemistra ligy v posledním střetnutí. Před tímto utkáním již byl titul ve vlastnictví našich hráčů. Ti svůj poslední zápas sezony ale nevypustili a odehráli ho stejně skvěle jako ty předchozí. Krásnou tečkou za tímto turnajem a za touto sezonou byla tedy výhra nad Miroslaví 3:0.
Krásný florbal, týmová a takticky výborně odehraná utkání, skvělý útok, vynikající obrana, výborný brankař se dvěma nulami, skóre 12:4 a titul vicemistr ligy. To byl poslední turnaj v podání božických florbalistů ve starší kategorii.

Na řadě byl však další ne úplně lehce dosažitelný cíl. Mladší kategorie božických florbalistů bojovala o první místo v lize. Pohledy všech byly opět upřeny na utkání Božic a Miroslavi, která na naše hráče z druhého místa útočila. K tomuto utkání mělo dojít až na konci celého turnaje. Kvůli organizačním změnám před naším zápasem s Prosiměřicemi došlo k tomuto souboji ale téměř na samém začátku. Při zpětném pohledu jsme za tuto změnu rádi, protože s každou přibývající hodinou byly podmínky v miroslavské sokolovně nesnesitelnější. Hráči věděli, o co bojují, a to bylo také znát. Na soupeře „vletěli“ a první půle byla odehrána na miroslavské straně. Kluci vstřelili dvě branky a útočili dále. Miroslavští také skórovali, ale dvoubrankové vedení se podařilo před koncem střetnutí získat zpět Ondrovi Zapletalovi. Dříve než si to kdo uvědomil, rozhodli naši florbalisté o svém umístění v lize. V dalších zápasech přidali remízu a výhru, a tak po fyzicky velmi náročném turnaji odjížděli už jako mistři ligy pro sezonu 2010/2011. Ondra Zapletal obdržel cenu za nejužitečnějšího hráče celé sezony v této kategorii. A to zaslouženě!
Kluci jako v celé sezoně hráli výborný technický florbal. Urputný boj na své polovině, kvalitní rozehrávka a velmi účinné zakončení zdobily jejich hru. Každý hráč v tomto týmu předváděl vynikající výkony. Mnozí si sáhli až na samotné dno svých sil. Ve spojení s týmovým pojetím hry to vše vedlo k zaslouženému titulu!
 Nutné je také podotknout, že i v důležitých zápasech u hráčů převládal sportovní duch a fair play. To je také velmi pozitivní a důležitou vlastností našich týmu.
Třešničkou na dortu byla dvě druhá místa ve florbalových dovednostních soutěžích, které byly doprovodným programem na tomto turnaji.

Hráčům se tedy podařilo za celoroční tvrdou práci získat pohár za první a druhé místo ve Florbalové lize nadějí v sezoně 2010/2011.
Velká gratulace!!!

Opět patří velké díky rodičům, kteří nenechali nic náhodě ani na posledním turnaji a všechny florbalisty do Miroslavi dopravili. Jmenovitě: Hájek, Hanzalová, Horáček, Kročil, Šob a I. Jandásková. Paní J. Zedníčková s paní I. Jandáskovou také věnovaly odměny pro hráče. Všem děkujeme!

Miroslav Fojtík















2 komentáře:

  1. Říkají všichni, že je to především zásluhou vynikajícího trenéra :-). A je to tak ... (lan)

    OdpovědětVymazat