pondělí 6. června 2011

PSO Trstěnice a hasičská liga


Přikládám další výsledky soutěže v požárním sportu. Nejdříve chci opravit nepřesnost z minulého materiálu, který se týká ZN LIGY. Tzv. ZN LIGY V POŽÁRNÍM SPORTU se účastní pouze družstva znojemského regionu, která jsou řádně pro daný rok přihlášená a mají zaplacen daný poplatek.
Ale pozor - někdo by mohl říct, že Loděnice spadají územně pod okres Brno-venkov, což je sice pravda, ale v požárním sportu jsou celá léta pod znojemským okresem. ZN LIGA se koná v rámci vybraných Pohárů starostů/starostek obcí (PSO), kterých se mohou účastnit družstva z různých okresů, neboť tyto soutěže jsou otevřené, neurčí-li si pořadatel jinak. To tedy znamená, že výsledné pořadí se započítává do PSO i ZN LIGY. Završením ZN LIGY pro daný rok je Pohár odborné rady velitelů (PORV), kde je celá soutěž vyhodnocena a kde jsou soutěžní družstva oceněna. Podrobná pravidla jsou k dispozici na Okresním sdružení hasičů Znojmo.

V letošním roce se koná devět závodů ligy včetně PORV, který se bude konat 3. 9. poprvé na hřišti v Hrušovanech nad Jevišovkou. V kategorii mužů je přihlášeno 13 družstev a v kategorii žen jsou to 4 družstva. Jmenovitě dle abecedního seznamu:

MUŽI:
1) Božice
2) Hodonice
3) Hostěradice
4) Chvalovice "A"
5) Chvalovice "B"
6) Jezeřany-Maršovice
7) Loděnice
8) Pravice
9) Trstěnice
10) Únanov
11) Vémyslice
12) Vítonice
13) Výrovice

ŽENY:
1) Božice
2) Hostěradice
3) Miroslav
4) Vítonice

Tak teď už ty slíbené výsledky, tentokrát ze soboty 4. 6., kdy se konal za velmi slunného počasí PSO Trstěnice. Soutěž probíhala dvoukolově, tzn. na 2 pokusy v obou kategoriích, a probíhala na 2 stavy, tzn. střídavě muži, ženy. V kategorii mužů se účastnilo 18 družstev, v kategorii žen 5 družstev. Zajímavým zpestřením byl na závěr Rozstřel o prasečí hlavu na "2 béčka" (to je jinak soutěžní dráha žen, muži soutěží na 3 béčka), kterého se zúčastnilo pět nejlepších družstev v kategorii mužů. Vítězným družstvem se v tomto rozstřelu s časem 15,26 staly Jezeřany-Maršovice.

PSO TRSTĚNICE - MUŽI:
1) Jezeřany-Maršovice 18,76
2) Chvalovice "A" 18,77
3) Výrovice 19,69
4) Trstěnice "A" 20,35
5) Vémyslice 20,51
...
14) Božice 23,99

PSO TRSTĚNICE - ŽENY:
1) Miroslav 18,22
2) Vítonice 18,52
3) Božice 21,79

Pozvánka na příští soutěž - v sobotu 11. 6. v 10.00 PSO Vémyslice + ZN LIGA.


                   Ladislav Nevrkla s podstatným přispěním Šárky Gambasové

Žádné komentáře:

Okomentovat