středa 29. června 2011

Školní akademie

K tradici školních akademií se letos vrátila naše základní škola. Devadesátiminutový program moderovaný dvojicí Vendula Gabrhelová a Nikola Zifčáková zcela určitě uspokojil rodiče, rodinné příslušníky i další návštěvníky solidně zaplněného sálu našeho kulturního domu.
Dobře koncipovaný program (zapomněl jsem se zeptat, kdo byl autorem scénáře středečního podvečera) dokázal udržet pozornost i přítomnost většiny diváků. I potlesk svědčil o tom, že se představení líbilo. Jako bývalý pedagog jsem obdivoval jedno: že se malí herci, recitátoři, tanečnice, zpěváci i muzikanti dokázali zkoncentrovat den před koncem školního roku a podat maximálně kvalitní výkon. Nikde nebyla patrná nervozita, a když už se stalo, že se někde „zaškobrtlo“, tak se s úsměvem vrátilo a pokračovalo se dále! Tak to chodí i v normálním životě a my přece víme, že škola má připravovat především pro život.
Vím, jak citlivě je vnímáno, když někoho pochválím, nebo se o naopak o někom nezmíním. Přesto si dovolím sem tam něco, co mě oslovilo, zmínit:  Paní učitelka Hana Jakoubková a vše spojené s hraním a zpěvem, moderní pohádka na úvod připravená paní učitelkou Tamarou Juřicovou. Když se řekne paní učitelka Miriam Kočí, víme všichni, že nebudeme zklamáni. A překvapení nakonec: Bomba! Paní učitelka Dagmar Szabóová jako autorka a šoumen Marek Kročil (má to v sobě) jako jeden z výrazných účinkujících. A hodně mě potěšil Anděl Karla Kryla. To bych býval nečekal. Atmosféru akademie doplnila výstava výtvarných prací žáků naší školy, kterou připravila paní vychovatelka Jaroslava Fojtíková. Do dvou měsíců prázdnin se všem odcházelo v pohodě. Snad to vydrží i po čtvrtečním vysvědčení ...

                                                                                                                                   Ladislav Nevrkla

































1 komentář:

  1. Marek Kročil je prostě jednička,rodiče a paní učitelka na něho musí být mooooooc pyšní.Marku jen tak dál!!!!!

    OdpovědětVymazat