neděle 16. října 2011

Fotbal: Ztratili jsme vyhraný zápas

Víkendové zápasy uzavřely třetí čtvrtinu podzimního rozpisu okresních fotbalových soutěží. V Hostan okresním přeboru jsme zajížděli do Suchohrdlí, které se v tabulce rovněž pohybují od středu dolů, "B"tým hostil v sobotu Jaroslavice, dorostenci zajížděli do Prosiměřic a žáci do Tasovic. Určitým problémem bývá zajištění dopravy, pokud někomu z vedení "vypadne" termín. Zatím se ale vždy kolegiálně podařilo i tuto nepříjemnost vyřešit záskokem.

Fotbalová parta - myslím tím jak hráče, tak vedení, tak i lidi, kteří se kolem fotbalu pohybují včetně fanoušků - je v Božicích dobrá a proto se tady fotbalu v posledních letech daří jako nikdy. Škoda jen, že se vždycky najde někdo, kdo nám stoprocentní náladu zkazí.

Hostan okresní přebor
Suchohrdly u Miroslavi A - Božice A 2:2 (0:0)
Bez tří hráčů základní sestavy (Patrik Šotkovský, František Hofman a do 70. minuty i David Švejdík), s Jarou Lukáčem v brance (Ivoš Urban zůstal na střídačce) a s dorostenci Zdeňkem Chrenovským a Kubou Zifčákem v základní sestavě jsme se celý 1. poločas trápili. Domácím chyběl gólman (chytal hráč z pole) a nástup zdržovali (zápas začal s 8 minutovým zpožděním), protože jich bylo do té doby jenom deset. Přesto si domácí překvapivě vytvářeli víc příležitostí i tlak na branku. Jejich střelecké pokusy však nebezpečné nebyly. My jsme se na polovině soupeře zdržovali sporadicky, vázla rozehrávka (nedařilo se tvůrci hry Pavlu Michalovičovi) a osamocený Honza to všechno nezachránil. Ani krajní záložníci nebyli v pohodě, a tak jsme svoje útočné pokusy táhly nakopáváním přes střed. Obrázek hry doplním večer komentáři, které jsem zaslechl v éteru.
O přestávce provedlo vedení týmu "výplach žaludků" a do druhé půle jsme naběhli živější a disciplinovanější. Taky se to projevilo herně a v 52. minutě po Honzově rohovém kopu umístil hlavou míč do branky Jirka Kubíček. Ujali jsme se vedení 0:1.
V 65. minutě jsme se radovali podruhé. Honza perfektně kopl přímý kop (viz titulní foto - situace těsně před kopem), který nikým netečován skončil v soupeřově brance (přidám později). Stav 0:2 byl velmi povzbudivý a já osobně jsem byl velmi spokojený, neboť jsem takový výsledek tipoval. Jenže za 5 minut "vyrobil" rozhodčí Chromý penaltu ze sporného zákroku našeho krajního obránce Zdeňka Chrenovského ve vápně. Domácí ji bezpečně proměnili a snížili na 1:2. Tento kontaktní gól domácí nabudil, naše znejistil a za 2 minuty se jim z rychlého protiútoku podařilo vyrovnat na 2:2. Vyhraný zápas jsme si tak zkomplikovali a nebýt toho, že v 70. minutě nastoupil dorazivší Džamp, tak bychom se o výsledek asi strachovali. Džamp však dostal příležitost kopat standardku pouze jednou v 87. minutě a svou střelu poslal bohužel na přední tyč a ještě těsně mimo.
Článek ještě průběžně doplním o další údaje.
Sestava: Jaroslav Lukáč - Zdeněk Chrenovský, Jaromír Jandásek, Roman Šebela - Jiří Kubíček - Jakub Zifčák (od 70. minuty David Švejdík), Jan Kudlička, Pavel Michalovič, Aleš Žák (od 63. minuty Petr Procházka) - Pavel Ležák, Marian Vávra. Vedení mužstva Petr Horký a David Švestka.

Řekli po utkání:
"Zápas ovlivnila sporná penalta, nakoplo je to! Mělo to být utkání v pohodě, ale nebylo. Bylo to rozhárané. Stoper Rambousek měl proti nám velkou motivaci. Měl to být nejjednodušší soupeř, ale nebyl." Do diskuze přispěli Petr Horký, David Švestka, Jara Jandásek (a možná i někdo další).

Bonus k zápasu:
1. poločas očima božických fanoušků (plus několik vět k druhé půli):
"Kde máš chlapa? Jura to tam dobře sbírá! Jara (J.) to jistí, Lopík si měl narazit s Honzem. My to hrajeme!!! Pánové, pojďme to uklidnit! Pánové, pojďme to zvednout! Božice, jedeme, chlapi! Hoši, už je to lepší! Zkuste tam něco vymyslet! Co to hrajou? Toto je hra? Nikdo to neorganizuje! Všechny balóny sbírají (Suchohrdly)! Kam jde Jara? Už tam chybí! Ti si nedají balón! Nechal tam nohy (po faulu našeho hráče). Vyveze dobře a zas to nedá! To je jak u magorů, ještě tak gól do šatny! Ach jó! Boga mi, to jsou balóny! To mělo myšlenku, to bylo dobrý! Dobře, Maroš! Podívej, jak střílijou! Von nám píská všechno, protože mluvíme. Dobře Ramon, to je vono Čudle! Se nechají vždycky předběhnout. Jak furt střílijou, z každé pozice (o domácích). De mezi čtyři chlapy a Džamp na to s..e?! Kdo je stoper? On se točí do chlapa! Jara ve vápně nohama!!! Hroznej fotbal, samý nakopávání!"
Poznámka autora: I fanoušek je jenom člověk, občas plný emocí.

2. poločas objektivem fotoaparátu autora (vyjma první fotky) - za zpravodajstvím

IV.C třída
Božice B - Jaroslavice B 0:0 (0:0)
Naše rezerva si vzala příklad z minulého zápasu áčka a taky darovala svému soupeři cenný bod a nulový příděl. Přitom jsme sehráli velmi pohledný kombinační fotbal a zápas se hrál v naší režii. Středová řada, v níž tentokrát s Janem Kudličkou st. nastoupil Pavel Michalovič, rozdávala míče jako na podnosu, bohužel se neujalo nic. Zvláště tři Dufovy šance volaly po gólu. Výborný byl Petr Horký na stoperu a opět vynikající Jara Lukáš v brance.

Dorost
Prosiměřice - Božice 5:2
Obě naše branky vstřelil Tomáš Rauš.

Žáci
Tasovice - Božice 0:3 (0:0)
Ve 2. poločasu jsme hráli s větrem v zádech a po slunci a svou dobrou hru jsme proměnili i do brankového přídělu. Dvakrát se trefil Roman Šob a jednou (z penalty) Kamil Hanzal.

















                                                                         Ladislav Nevrkla

5 komentářů:

  1. Zpravodaj OFS Znojmo k zápasu uvádí: Suchohrdly u Mir.-Božice 2:2 (0:0). Domácí řešili záskok na místě gólmana, náhradník byl v zákrocích jistý. Do vedení šli po rohovém kopu hosté, mezi tyče se trefil Kudlička, vedení navyšoval z přímého
    kopu Kubíček. I za nepříznivého stavu Suchohrdly nerezignovaly. Nejprve snižoval z penalty Veselý,
    vyrovnával Šutera dalekonosnou střelou. Zápas tak skončil zaslouženou remízou.

    OdpovědětVymazat
  2. Trenérsko metodická komise (TMK)při OFS Znojmo sděluje:
    Trenéři licence C, kterým skončila platnost trenérského průkazu před rokem 2011, mají možnost zaslat přihlášku na doškolovací seminář trenérů, který se uskuteční v sobotu 26.11.2011 od 8:00. Přihlášku zašlete do 11.11.2011 na adresu OFS Znojmo, Dvořákova 2922/16, 66902 Znojmo.
    S přihláškou zašlete osobní fotografii formátu na OP a na zadní stranu napište své jméno, příjmení a rodné číslo. Poplatek za doškolení činí 700 Kč.

    OdpovědětVymazat
  3. Hostan OP: Božice "A"-Přímětice "A", SO 22.10., 14:30h, HR:Fouček, AR: Jenerál,Vomela

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, chci se zeptat proč u vás nechytává už Ivoš Urban a je na střídačce dva zápasy? Děkuji za odpoveď pan T.

    OdpovědětVymazat
  5. Ivoš byl minule zraněný a trenéři se podle mě rozhodli i v následujícím zápase v Suchohrdlech postavit Jaru Lukáče, který je momentálně ve výborné formě. Dva výborné gólmany jsme snad ještě nikdy neměli a určitě si zachytají oba, naráz ale do branky nemůžou, to je snad jasné. (lan)

    OdpovědětVymazat