pondělí 24. října 2011

Rozhledny jižní Moravy 20

Dvacáté hádání bude trošičku jiné: Podle snímků určete místo, odkud byly snímky pořízeny. 

Nic těžkého, jistě to poznáte na první pohled. Na kažkém snímku je zachycena tak významná stavba nebo místo, že jistě netřeba nic napovídat. 
                                                                                                                                                                                        -hic-











6 komentářů:

  1. určitě je to foceno z Radniční věže ve Znojmě :) Kučeříková

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že paní Kučeříková to určila správně. Mně ale napadá, že by mohlo být docela zajímavé určit stěžejní památku (nebo prostor) na jednotlivých fotografiích, a to, pokud možno co nejpřesněji. Snad s tím bude Ivan souhlasit. Mikuláše asi pozná každý, ale co ty další fotografie? (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. 1. na první fotografii je výhled na Hradiště a kostel sv. Hippolyta, 2. na druhé vidíme Dominikánský kostel na Dolní České. 3. každý určitě pozná kostel sv. Mikuláše a 4. na posledním snímku je Kraví hora :) Pro rodilého Znojmáka to nebyl problém, ale jinde bych si tak jista nebyla :) Přeji další skvělé tipy na hádání. Kučeříková

    OdpovědětVymazat
  4. Tak Ivan ani nestačil zareagovat a paní Kučeříková to brilantně vyřešila dřív, než bys řekl švec :-)! Mě nejvíc zaujal pohled na sv. Hippolyta na Hradišti, ten snímek se Ivanovi fakt povedl!!! A ještě k tomu Hippolitovi: Hlavním městem Dolního Rakouska je St. Pölten, což znamená Svatý Hippolyt. Zajímavé,ne? (lan)

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, vše je určeno přesně. Mám snímek s železničním mostem přes Dyji,ten jsem tam nechtěl dát, protože to by poznal každý školáček.My rodilí Znojmáci to poznáme snadno, ale příště to bude trochu těžší, protože se podíváme kousek za hranice jižní Moravy. -hic-

    OdpovědětVymazat
  6. Inovace "rozhleden" mě zaujala. Pohled i z mírné výšky na známá místa, je něco docela jiného, než jsme běžně zvyklí. Jenom musíme - aspoň pro začátek - zůstat u známých míst. Ať nás to baví :-)!!! a máme taky radost, že to poznáme. Vždyť té radosti je v životě tak málo... (lan)

    OdpovědětVymazat