pátek 30. prosince 2011

Silvestrovský fotbálek - zn. To nemá chybu!

Ať to nezní ani pateticky, ani nadneseně, ale akce, kterou už popáté uspořádalo neformální občanské sdružení (řekl bych pod hlavičkou Mistr, Laba a spol.) v předvečer konce roku 2011 na umělce za školou, neměla chybu!
Organizačně i personálně perfektně zajištěná akce přilákala hodně sportumilovných božických i křídlovických chlapů všech věkových kategorií.

Na trávě se objevil jak náš současný fotbalový nestor Honza Kudlička st., tak i obětavý gólman Koblih, samozřejmě oba kapitáni Laba a Mistr, do hry se zapojili i další dva Šperkové, Slávek a David (Max), další třicátníci - bratři Solařové Petr a Honza, Vlasta Fňukal i Tonda Beneš, Mara Zifčák a nakonec to nevydržel ani rekonvalescent Mara Kročil! Kličkami, patičkami a dalšími fintičkami (samozřejmě že i brankami) se každou chvíli blýskl Pacík. "To vidět statik, tak ti zakáže chodit," hodnotil neformálně Pacíkovy nohy Mistr. Však si na něho taky někteří pořízci občas vystartovali. Pacík si naopak na některé vyskočil.Vidět byli fotbalisté "áčka" - trenér Šlégr i výborní Džamp, Marian, Jirka a Michal. Zahrál si i Martin, Zdeněk (taky chvíli v brance), Křídlováci Pavel a Dalibor. Výborný byl nejmladší hráč na hřišti Vlasta Žilík. Vítěznou branku vstřelil Honzovi S. v brance "Civilistů" v poslední minutě dvouhodinového klání nekompromisní střelec a kapitán "Rozlišováků" Mistr a vše je zachyceno na posledních dvou fotografiích ze zápasu.
Výborná přátelská nálada panovala jak na hřišti, tak mezi přihlížejícími diváky, dobře se bavil i pan starosta Karel Hala, manželky a přítelkyně řady hráčů a celé to "fotbalové divadlo" v proměnlivém, občas větrném, občas slunečném počasí vydrželi sledovat i věrní diváci jako Bohuš Petr nebo Roman Himal (dodavatel svařeného vína, které povzbuzovalo zemdlelé a sem tam vysílené fotbalisty). Kdo potřeboval, dostal i silnější dávku kvalitního destilátu. Vše zakončily vydařené "kolenové hody", které v hostinci Jana Kudličky připravil jeho majitel. Ten dokonce vlastoručně nastrouhal čerstvý křen s jablky! Mňam!!! Pivo Hostan Hradní točené z nových tanků teklo proudem (obrazně :-) a všichni se výborně bavili.
Všem, kteří akci připravili i se jí zúčastnili jako hráči či diváci, patří velký dík. A všem, kteří se takto u nás v Božicích dokážou neformálně bavit, přejeme úspěšný rok 2012.
                                                                                              Ladislav Nevrkla






































5 komentářů:

  1. dobry vecer, chtel bych se zeptat jestli se uz vi kdo bude chytat na jare za A tym? Dekuji pan T.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,proč přemýšlíte o novém brankáři,Ivoš už nebude?.nebo co,já bych ho tu bral na pořád,dobrý brankář a dobrý kluk.Jenda.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím,kdy se bude trénovat??

    OdpovědětVymazat
  4. Jaromír Blažek byl ve Spartě taky dobrej...

    OdpovědětVymazat
  5. Organizovaný trénink zatím neprobíhá, letošní zimní přestávka je dlouhá, soutěž začíná až 1.4.2012, takže přípravné zápasy se plánují až na březen (zájemců už se několik ozvalo). Na umělce za školou se však fotbalisté scházejí - zrovna dneska odpoledne tam bylo vidět nějakou skupinku. Chodí se i v týdnu, hraje se při umělém osvětlení.

    OdpovědětVymazat