neděle 9. září 2012

Bez diskuze: Tři body jasně pro Božice!

Hostan OP: Božice - Olbramovice 4:1 (2:0)
Branky: Tomáš Kudlička (smolař utkání, po 2 ŽK dostal ČK), David Švejdík (nejlepší hráč utkání), Roman Šob (nejmladší hráč utkání - 15 let!), Jan Kudlička (nejlepší stratég utkání). Za hosty snižoval na 4:1 Radek Haken.

I v 10 hráčích (od 36´) jsme hosty "přejeli" a naprosto jasně a přesvědčivě jsme zvítězili. Samozřejmě, že se úplně jinak píše o utkání, v němž jsme nejen předvedli výbornou a pohlednou hru, ale navíc jsme se blýskli i střelecky a poznali jsme poprvé v novém ročníku ten slastný pocit vítězství. I posezení po utkání už ve znovuotevřeném občerstvení na hřišti, tak posléze v Hostinci u Kudličků mělo jiný říz.
Až na Marka Chýlu (pracovní záležitost) jsme po třech týdnech nastoupili na vlastním hřišti v maximálně možné a kvalitní sestavě. Návratem bratranců Kudličkových do sestavy (po disciplinárních trestech) se vyřešily problémy středové řady i útoku a tak jenom Markova absence ponechala rezervy ve složení zadních řad až na příští zápas na horké půdě ve Chvalovicích.
Nastoupili jsme v sestavě: David Sláma (opět vynikající) - Zdeněk Chrenovský, Lukáš Machač (premiéra v božickém dresu, posila z Hrušovan n. Jev., z pracovních důvodů hrál pouze poločas), Marian Vávra (po delší době to byl ten "starý dobrý Marian"  - běhavý, bojovný a střílející), Lukáš Chromý, Tomáš Kudlička, Jaromír Jandásek, Jan Kudlička, Pavel Ležák (ve 2.půli na stoperu opět výborný), Evžen Egner (kapitán), David Švejdík. Na lavičce: Aleš Žák (od 81´místo Jana Kudličky), Roman Šob (od 46´ místo L. Machače), Vlastimil Urban (od 88´ místo J. Jandáska) a  Rudolf Čížek. Trenér Viktor Luskač, vedoucí mužstva Ivan Marek, hlavní pořadatel Ladislav Nevrkla.

Již tradičně jsme se prvních deset minut pomaleji rozehrávali. Je to s námi jako s mou dieselovou zafirou: taky jí trvá 10 km než se zahřeje na provozní teplotu. Zatímco já svůj vůz do plného zahřátí šetřím, tak nás soupeř nešetřil vůbec a už ve 2´ málem trestal naši chybnou rozehrávku nebezpečný olbramovický střelec Marek Světlík. Podobně sice zahrozil ve 4´ Jara, ale jeho centr byl příliš dlouhý. V 6´ jsme si opět komplikovali situaci před naší brankou a série nepřesností vrcholila v 9´, kdy šla střela Radka Hakena naštěstí nad, a ve 12´ kdy Tomáš Hauerland unikl Marianovi, ale poslal míč vedle naší brány.
My jsme předvedli pěknou akci dvojice Evžen - Honza v 7´, Honzovu střelu z 30 metrů vyrazil gólman hostí Tomáš Rob tak tak na roh. Ve 14´ se ocitl před gólman docela sám Jara, ale jeho nepovedená střela šla nad. Byl to však dobrý signál k zahájení naší ofenzívy - a jak se ukázalo v průběhu utkání - ofenzívy, která skončila až se závěrečným hvizdem hlavního sudího Ryšavého. Dostávali jsme hosty pod tlak a začali jsme dělovými ránami odstřelovat olbramovickou branku. Dlouhý centr poslal do vápna Lopík a standardkou z naší půlky ohrožoval hostující branku Džamp. Davidovi se vůbec dařilo a postupně se rozehrál k heroickému výkonu, který korunoval i naší druhou brankou. Ve 20´ skončila jeho tečovaná střela těsně vedle a byl z toho aspoň další roh. Ten byl velmi dobře kopnutý (asi Honza?) a dobrá Jarova hlavička jen o fous neskončila v brance. V 21´ jsme viděli asi naši nejhezčí akci v utkání: Pacík po technickém kousku přesně centroval a Evžen hlavičkoval! Škoda, že právě ona neskončila v síti!
Hosté nuceně střídali zraněného hráče a dokonce ohrozili i naši branku, ale to bylo nadlouho zase z jejich strany vše. Ve 24´ jsme se konečně dočkali. Jara přihrál Evženovi, ten sice nedal (i když měl!), ovšem k odražené míči se dostal pohotový Pacík a zblízka to přesně napálil do odkryté brány. Ujali jsme se vedení 1:0 a spadl nám kámen ze srdce. Bylo jen otázkou času, kdy hostům znovu ukážeme, zač je toho v Božicích loket! Ovšem  Jarova hruď odrazila míč nastřelený do něj gólmanem z bezprostřední blízkosti těsně vedle tyče. To bylo v 27´ a hned několik vteřin nato kopal Honza roh a Lukášovu (Chromý) střelu vytáhl brankář na další roh! Hosté byli v těchto chvílích dočista marní a valily se na ně další a další naše útoky. Ve 30´ se na vápně výborně uvolnil Lopík a jeho pohotová tvrdá střela z otočky opět lízala vnější tyč! Uklidnění do našich řad přinesla 34´, kdy jsme opět "vařili" v útočném pásmu a Džampova střela-centr "štrejchnutá" hostujícím obráncem skončila za zády gólmana Roba. Zvýšili jsme na 2:0 a mohl u nás zavládnout klid a pohoda. Místo toho jsme dvakrát faulovali. Jednou z toho po centru zahrozil hostující útočník Světlík, podruhé dostal za zbytečný útočný faul druhou žlutou Pacík a i když v kleče spínal k sudímu prosebně ruce, ten byl nekompromisní jako Pilát Pontský, vytáhl žlutou a posléze i červenou kartu a poslal zdrceného Pacíka předčasně do sprch. Pacíka to mrzelo dvojnásob, neboť se na zápas přišla podívat početná suita rodina Kudličkovy a babička Kudličková Tomášovi po zápase patřičně vyčinila.
V 38´ jsme se dožadovali karty po "stoličce" na našeho gólmana Davida, ale nebyla. Ještě hůře to vypadalo ve 40´,  kdy byl na půlce spáchán úmyslný likvidační faul na Jary a chvíli to vypadalo velmi vážně. Dokonce vystartoval i Ivan s nosítky! Několik minut se nehrálo, Viktor odvedl Jaru za čáru a Jara byl ošetřován. Naštěstí se kulhající ještě před koncem poločasu vrátil do hry. Po této sérii faulu zavládla na hřišti zbytečná nervozita, v jejímž rámci stojí za zaznamenání pouze zdařilý přímý kop Džampa, který gólman Rob vyrazil.
Do 2. půle nahradil Roman Šob Lukáše Macháče, přeskupili jsme řady a pokračovali jsme ve výborném výkonu. Hosté se pokusili využít početní převahy ke zkorigování výsledku a vstřelení kontaktního gólu, my jsme jim to však velmi dobrou taktickou hrou nedovolil. Právě v těchto chvílích se ukázala dnešní síla naší středové řady, kde byla patrná především přítomnost Honzy, který nám zcela určitě chyběl ve všech předcházejích zápasech. Ve 48´se výborně uvolnilo naše nové křídlo Roman Šob a jako starý mazák nezaváhal a poslal míč polovysokou přesnou střelou potřetí do olbramovické branky - zvýšili jsme vedení na 3:0!
V 50´ Jara výborně potáhl útočnou akci, ale nahrávka úplně nevyšla, stejně jako byla výborná Marianova střela byla sražena na roh a Evženova hlavička po rohu šla těsně vedle. Honza přesně přihrával marianovi, jeho krásná rána šla bohužel nad. Hosté se prakticky psychicky sesypali, neboť neunesli fakt, že i v deseti je tak drtíme!!! Kolem 52´ zavládlo na hřišti trošku nervozity po diskutabilních verdiktech hlavního sudího, ale situace se záhy uklidnila, horké hlavy vychladly a v 60´ se v gólovce ocitl Lopík. I on to bohužel z malého vápna napral rovnou do gólmana, který tuto dělovku se štěstím vyrazil na roh. Diváci si zabouřili při povedených střelách Mariana, kombinaci Džampa, Jary a Romana, který tentokrát přeci jenom platil nováčkovskou daň a vzniklou situaci nevyhodnotil úplně nejvýhodněji.
Mezi 63´ - 65´ došlo k poslednímu pokusu o ofenzívu Olbramovic. Zmatek v naší obraně protentokrát vyřešil spolehlivý David v brance. "Neodkrývat obranu," volali fanoušci a tak se naši zase vrátili do svých pozic. V 68´ připravil Jara gólovku Honzovi. Tomu však míč před brankou "zmrzl" na noze! Napravit se to pokusil Džamp, ale ani jemu střela nevyšla. Kontrolujeme hru a opět se valí další naše útoky na olbramovickou branku. "Myšlenka dobrá, provedení horší," tak jsme hodnotili šanci, v níž se ocitl Evžen, po kombinaci Marian-Jara-Honza. Ten poslal Evžena do samostatného nájezdu, Evžen chtěl technicky obhodit brankáře, ten byl ale poziorný, zmenšil Evženovi střelecký úhel a rukou jeho střelu vytáhl na roh.
V 76´a v 79´se opět blýskl Džamp. Zvláště jeho bombu z 25 metrů vyrazil gólman Rob hrudí, ani nevěděl jak! Z tohoto tlaku se nakonec zrodila i naše poslední dnešní branka. Úspěšným střelcem byl zcela po zásluze Honza, který přesně umístil svou tv rdou střelu z 20 - 25 metrů a zvýšil tak na 4:0 pro Božice. krátce na to opustil za aplausu diváků hřiště a na jeho místo přišel Aleš.
Snížené koncentrace našich hráčů nakonec využili hosté a v 87´snížili Radkem Hakenem na konečných 4:1.
V závěru ještě pustil na hřiště Jara talentovaného střelce Slávu Urbana. I neúnavného odolného a nezničitelného bojovníka Jaru jsme vyprovodili bouřlivým potleskem. Ještěže se nevypnila zlověstná předpověď jeho otce Mirka po likvidačním faulu ve 40´ : Jestli má přetržené vazy v koleně, tak s fotbalem končí!"
Večer po utkání mi Jara říkal: "Co jste tak dlouho psal.? jasně jsmde vyhráli, tak není o čem psát!" Já si myslím, že je o čem psát a že stojí za to zaznamenat podrobněji i naše velmi zdařilá vystoupení. Přece se nebudeme ukájet jenom v nezdarech, není-lž pravda?
Utkání s přehledem a citem pro hru řídil Lubomír Ryšavý, na čarách mu dobře sekundovali asistenti J. Horký a M. Ďurko.

Dorost: Višňové - Božice 1:2 (1:0). Obě naše branky zaznamenal Lukáš Svoboda.

Žáci: Božice - Jevišovice 8:1 (3:1). Pod vedením Jiřího Čady a trenéta Tomáše Kudličky naši žáci smetli svého soupeře rozdílem třídy a oči diváků potěšili i oktávou branek. Byla to opravdu přijemná fotbalová píseň slunečného nedělního odpoledne. Střelecky se hattrickem zaskvěl Adam Vařeka , dvě branky přidal Kamil Hanzal, po jedné Jiří Čada a Gregr (křestní bohužel nevím) a jednu si hosté dali sami. V příloze je několik snímků z utkání.
                                                            Ladislav Nevrkla











6 komentářů:

  1. KM povoluje změnu mistrovského utkání žáků E1A0307 IE Znojmo – Božice na úterý 11.
    9. 2012 v 17.00 hodin na hřišti v Oblekovicích

    OdpovědětVymazat
  2. Utkání C1B0404 Božice – Olbramovice nebylo sehráno z důvodu poruchy
    autobusu. STK nařizuje sehrání utkání sehrát v PÁ dne 28.9.2012 v 15.30 hod

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedná se o nesehrané utkání dorostu.

      Vymazat
  3. Chvalovice „A“ Božice SO 15.09. 16:00 HR: Šachl, AR: Dvořák, Procházková

    OdpovědětVymazat
  4. Rozhodnutí DK OFS: Božice - Olbramovice A Dne: 09.09.2012 Hostan Okresní přebor Kudlička Tomáš - Božice 2.ŽK
    Vyloučen po udělení 2.ŽK - nedodržení předepsané vzdálenosti + podražení soupeře z boku
    Rozhodnutí DK: Zastavení závodní činnosti nepodmíněně 1 sout. utkání 1/6a 10.09.2012

    OdpovědětVymazat
  5. V odloženém utkání OP žáků prohráli žáci Božic s IE Znojmo v Oblekovicích 2:3. K utkání jelo 18 žáků! Dík patří zvláště Šlégrovi, který naložil jednu třetinu do svého vozu a jel! Davide, díky! (lan)

    OdpovědětVymazat