neděle 30. září 2012

Božice - mužstvo druhé půle (akt. 2x)

Bohutice - Božice 3:2 (1:0)
Až na Marka Chýlu jsme jeli všichni z aktuálního kádru. Už v 1´se do brankové příležitosti dostal Lopík, ale sám před gólmanem ho ani nadvakrát nepřekonal. A od té chvíle jsme si v 1. půli už prakticky nekopli.
Hádali jsme se, odkopávali a navíc jsme ve 24´ přišli o Jaru, který si naběhl na faul od ležícího hráče a sám pak odjel s podezřením na naštípnutý či zlomený nárt. Místo něho hrál Sláva. Domácí měli řadu gólovek ( v 5´, 2x v 9´), až si Džamp nešťastně poslal míč, který mu poskakoval po zádech, na svou pravačku od těla a byla z toho v 15´ penalta, kterou Petr Holík bezpečně proměnil.
Do 2. půlky jsme nastoupili bez Honzy, kterého trenér vystřídal (Romanem) a v 46´ zvýšil Holík na 2:0 (po chybě naší obrany to Holík zpracoval břichem a míč prakticky dotlačil dso naší branky) a v 51´skončila dlouhá dělovka Nováka v pravém rožku překvapeného Slámiče. Byla to ale nádherná střela, jaká se podaří jednou za deset let! Bylo to už 3:0 pro domácí. Pak jsme však konečně zabrali, zklidnili se, zpřesnili přihrávku a výsledkem byly dvě branky - nejdřív dal v 67´ David Švejdík na 3:1 přímo z rohu (!) a v 76´ snížil na konečných 3:2 Lopík hlavou po centru ze standardky z 25 m v podání Džampa. Džamp mohl i vyrovnat, ale jeho hlavička v 78´ po rohu Lopíka šla moc do země a břevno tak tento odražený míč tečoval po vnější straně. Škoda. Nakonec jsme měli na to odvézt si z Bohutic aspoň bod.
Jediné, s čím jsme si trhli ostudu, byl náš slovník! I otrlí bohutičtí diváci byla docela zděšení z našeho vyjadřování na hřišti!
 Nastoupili jsme v této sestavě: David Sláma - Lukáš Chromý, Lukáš Machač, Zdeněk Chrenovský - David Švejdík - Marian Vávra, Evžen Egner, Jan Kudlička, Pavel Ležák - Jaromír Jandásek, Tomáš Kudlička. Trenér Viktor Luskač, vedoucí mužstva Ladislav Nevrkla.

Hned na úvod poslal Lopík Jaru po levé lajně do útoku, před rohovým praporkem byl jara "zaháčkován" a padl k zemi. Přímý kop kope Honza. Je to výborný centr při zemi na Lopíka. Ten v brankovišti ani nadvakrát nepřekonal Jana Holíka v bohutické brance. Lopík, takový zkušený hráč!
Víc to však hořelo u naší branky. Lukášovi Chromému to na levém beku vůbec nesedělo (taky se proto po deseti minutách se Zdeňkem vyměnili). Poprvé mu utekl už ve 3´ David Uzel, zachraňoval Džamp na roh. Tvrdá střela Bílka po rohovém centru šla naštěstí těsně mimo. Tentýž hráč měl gólovku i v 5´, tečovaná střela naštěstí opět minula naší branku. I v 8´ zachraňoval výborný Slámič v naší brance, když vyrazil tvrdou střelu domácích. Se zatajeným dechem jsme sledovali v 9´ Zdeňka, který po našich chybách vykopával z prázdné branky a domácí mladík Miloslav Šiška trestuhodně přestřelil naši prázdnou branku. "Dělají chyby, tak na ně šlápnem," volala bohutická lavička. Ještěže Slámič všechno - hlavně ve vzduchu - bezpečně chytá! Konečně jsme se osvobodili z bohutické "svěrací kazajky" a Džamp poslal ve 14´ pozdrav domácímu brankářovi. Jenže právě po jeho zádech poskakoval z následujícího protiútoku míč, který podle sudího Gáfrika zasáhl Džamp úmyslně rukou. Z nařízené penalty se v 15´ střelou k levé tyči Petr Holík nemýlil. Domácí se ujali vedení 1:0..
Přeci jenom jsme se probudili a pokusili jsme se výsledek korigovat. Jara šel do souboje o ztracený míč tak nekompromisně, že jej ležící obránce bílek sestřelil (Jara ho měl přeskočit). Hra tak byla ve 22´ na několik minut přerušena. Jaru jsme ošetřovali, pak odvedli za čáru a ten s pomocí přítelkyně odjel na ošetření na pohotovost. Naštěstí už byl večer doma, sice s ovázaným nártem, s berličkami a nařízeným klidem, ale "jenom" s nataženými vazy, bez zlomeniny. Na hřišti jej v 25´ nahradil Sláva Urban. Opět jsme se pokoušeli útočit (Marian, Pacík), ale moc často se zbavujeme míče vysokými nákopy, nepřesnými centry nebo ztrátami v osobních soubojích. "Zkuste si nahrát," dostávají několikrát pokyn naši. V 35´se zapotil opět náš gólman, když vyrážel tvrdou střelu Pavla Dřeva. "Zastav  to a rozehrej," snaží se naše lavička povzbudit naše hráče. Rozklížený tým však už poločas dohrál bez větší šance. Naopak nás ještě několikrát pozlobil domácí útočník Šiška. Blýskáním na lepší časy byl zlepšený výkon Mariana ke konci poločasu ("Zaseknout a podívat se!").
Do 2. půle jsme nastoupili bez Honzy, kterého trenér nechal na lavičce a místo něj šel na hřiště Roman Šob. Chtělo to ale změnit i postavení některých hráčů. Branky domácích jsme popsal hned v úvodu. Po třetí brance domácích to chvíli vypadalo na ručník pro nás! V 57´ se domácí marně dožadovali uznání naší ruky, postupně se snažili daný stav "zakonzervovat", někteří hráči "odcházeli" fyzicky a toho jsme využili. My se totiž nikdy nevzdáváme a bojujeme do poslední minuty. Prapor zvedl tradičně Džamp, ožil Lopík, Pacík, Marian i "dělník" Evžen. Pěkný byl Lopíkův útok v 58´, na jehož konci byl sestřelen, ovšem u míče a v šanci byl Sláva. Sudí nás však zastavil. Škoda.. Domácí nás začali zastavovat nedovoleně. Několik standardek kopal Lukáš Chromý. Po jedné z nich - v 60´- poslal Sláva míč do branky, AR Procházková však signalizovala ofsajd. I řada domácích diváků ale přiznávala, že to byl regulérní gól.. V 62´byl do úniku poslán Pacík, přebral tečovaný míč, ale gólman Holík dobře vyběhl a naši šanci zneškodnil. A následují naše další útopky: Marian - Pacík - Marian - střílí Sláva! Hrajeme hop nebo trop! V 65´útok dvojice Pacík - Lopík, v 67´ Džamp - Sláva - Marian - roh! Roh kope Džamp tak perfektně, že se míč zatočí kolem tyče přímo do branky. Snižujeme na 3:1!
Bojujeme, bojujeme. Výborně Machy, střílí Džamp, Lopík bojuje u brankové čáry, Marian střílí nad, Džamp "udělal" Holíka, Evžen posílá dopředu Pacíka. Náš útok v 76´ končí faulem na Džampa a samotný Džamp výborným centrem do Lopíkova prostoru připravil naši druhou branku. Zkušená Lopíkova hlava byla vsunuta přesně tam, kam měla. Snižujeme na 3:2! I domácí burcují své hráče a vyhlašují nejvyšší stav ohrožení! A tak se jim to zdálo jasné! Naše břevno jsem popsal v úvodu, Dvojnásobný roh kope v 82´ Lopík, později tvrdě pálí Džamp. Má toho však už "plný brejle"! Dal do závěru úplně všechno. Vsadili jsme na totální útok a domácí vyrazili k občasným protiútokům, které jsme zastavovali nedovoleně. Toho domácí využívali, váleli se na zemi a takticky zdržovali. Asi bychom to nedělali jinak! Standardku na půlce kope Slámič. Běží 89´, už asi nemáme na to vyrovnat. Ještě v 90´ posílá Džamp pěknou střelu, kterou Holík vyboxoval. Střílí Marian, a to je vše.
Za odhodlaný výkon v poslední půlhodině jsme si mohli vybojovat remízu. nestalo se, ale neodjížděli jsme se sklopenými hlavami. Naopak na Oleksovice si brousíme zuby. Jejich vítězství nad béčkem Krumlova je přinejmenším hodně zvláštní! Uvidíme, jak jsou dobří. A nezapomeňte,už se hraje od 15:30 h.
Zápas řídil Gáfrik.
Zpravodaj OFS k utkání uvádí:

Bohutice-Božice 3:2 (1:0). Úvodní minuta přinesla super šanci hostům, útočníci osamoceni před gólmanem nedokázali skórovat. Ke gólům volaly i další čtyři nadějné příležitosti, opět skončily nevyužity. Zákonitě se dostavil trest, v 15. minutě proměnil Petr Holík z penalty nařízené za ruku v pokutovém území. Zbytek první půle už nabídl vyrovnanou hru. Zápas se rozhodl na začátku druhé půle. Ve 47. minutě vrátil vyraženou střelu do brány opět Petr Holík a v 51. minutě se nádhernou střelou z hranice velkého vápna prezentoval Novák. Hosté však za nepříznivého stavu nerezignovali, v 67. minutě se po rohovém kopu trefil do brány Švejdík a o sedm minut později snižoval na rozdíl jednoho gólu Ležák. Božičtí sahali i po vyrovnání, vytvořili si tlak, ale změny stavu se už nedočkali.

K tomu bych jenom dodal, že ty gólové šance na začátku (kromě té první) měli domácí. Sám vím, jak se daří zkomolit naše informace hlášené mobilem na OFS. Kdy už proboha budeme moci psát krátké mailové zprávy nebo i esemesky!!! Takže "se zákonitě" žádný trest v 15´ nedostavil! To by museli být potrestaní dobře hrající domácí! Myslím, že by se toto téma mělo nadnést na valné hromadě. Já je dám ještě dnes do diskuzního fóra OFS.

Dorost:
Rakšice - Božice 3:3. Dvě branky jsme dostali z penalty a prohrávali jsme už 3:1. Naše góly dal Sláva Urban. Takže hattrick! Škoda, že si aspoň jednu nenechal na odpolední zápas v Bohuticích!
          Ladislav Nevrkla

2 komentáře:

  1. Proč byl J. Kudlička o poločase střídán?

    OdpovědětVymazat
  2. Situace, kdy se našim nedařilo zhola nic, volala po nějakém řešení. Místo zklidnění, "šly ven emoce". Honza je známý srdcař, který na druhou stranu nejde pro ostré slovo daleko. Trenér proto volil o přestávce toto řešení. V neděli proti Oleksovicím bude už Honza zase na svém místě! Bude však nezbytné, aby se "usadily" jiné posty. Jo, kdyby tak Patrik zavzpomínal na své loňské učinkování v našem mužstvu! Pořád nám chybí. A jeho registračku jsem měl s sebou. (lan)

    OdpovědětVymazat