neděle 2. září 2012

Dorostenci čekali marně a žáci nakoupili v městysi

Nejen naši natěšení dorostenci, fotbaloví funkcionáři, rozhodčí Jozef Števica, ale i dost fanoušků marně čekalo v sobotu odpoledne na svého soupeře z Olbramovic.
Kdyby to nebyly Olbramovice, možná bychom i věřili jejich oficiální verzi, že jim nepřijel objednaný autobus. Zavolali nám to 10 minut před začátkem, a tak sudí v souladu s pravidly, že se musí v tomto případě čekat 40 minut, jestli soupeř nepřijede.
Nám tedy nezbylo, než abychom - jak ti blbci - čekali, zda Olbramovice přeci jenom nepřijedou. Samozřejmě že nepřijeli. A tak se všichni - v čele s trenérem Marianem Vávrou, který kvůli zápasu přerušil i svoji účast na svatbě (tomu říkám láska k fotbalu a vysoká míra zodpovědnosti) - museli odebrat do svých domovů, Štvalo nás to ale neskutečně, protože jsme byli opět připraveni v nejsilnější sestavě - s Vojtou Bačem v bráně (už stoprocentně připraveného a vybaveného), všemi oporami v poli - Rudou počínaje, přes Romana, Martina až po našeho elitního střelce Slávu Urbana. Doufám, že bude Sláva dneska připraven nastoupit za muže v Rakšicích. Určitě dostane příležitost.
Zklamaný byl i sudí Jozef Števica, který se na podzim rozhodl po letech posílit prořídlé řady sudích, neboť ho podle jeho slov pozice delegáta neuspokojovala. To je slovo chlapa. A fotbal je jeho celoživotní srdeční záležitost.
A ještě jednou a naposled k Olbramovicím. Kdyby neexistovalo reálné podezření, že je pro ně výhodnější zaplatit patnáct stovek na pokutách, než dát dva tácy dopravci, tak bychom jim i věřili. Takhle budeme čekat, jak svou neúčast doloží na OFS. Jsme zvědavi, který dopravce jim vydá potvrzení, že jim nemohl poslat náhradní autobus. To teda jsme!
V sobotním odpoledni nás moc nepotěšili ani naši žáci, kteří jeli do městyse Prosiměřice a v sestavě se čtyřmi přípravkáři (ti hrají dnes první turnaj v Dobšicích a píská je tam rovněž J. Števica) tam "nakoupili" vysoko 8:0! Prosiměřice měly po sezoně 2011/2012 postupovat, asi z finančních důvodů tak neučinili a teď budou zase své soupeře vysoko přehrávat. Ale taková je dneska realita: Nemáš peníze? No tak se nikam necpi! Vlastně na to "dojeli" oba naši soupeři, kteří se honosí prestižním titulem "městys".

                                                                                Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Z rozhodnutí STK ze dne 19.9.2012: Nařizuje sehrání utkání dorostu C1B0404 Božice – Olbramovice na SO 17.11.2012 ve 13:30 hod. (lan)

    OdpovědětVymazat